• Uncategorized

    Προεκλογικό κλίμα στη Βουλή: Υποσχέσεις και παροχές στη συζήτηση για την επιστροφή αναδρομικών

    • NewsRoom


    Στο κλίμα των προεκλογικών παροχών κινείται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την τροπολογία που ανοίγει τον δρόμο για την επιστροφή αναδρομικών στα ειδικά μισθολόγια. Οι υπουργοί παίρνουν τον λόγο ο ένας μετά τον άλλο περιγράφοντας προσλήψεις και παροχές ανά τομέα, ενώ για το θέμα της επιστροφής αναδρομικών τονίζεται πως γίνεται με πολιτική βούληση της κυβέρνησης και όχι λόγω της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε τις περικοπές αντισυνταγματικές.

    Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη ανακοίνωσε πως την επιστροφή των περικοπών της διετίας 2014-2016 θα λάβουν 53.000 ένστολοι, 5.000 πυροσβέστες και 9.000 συνταξιούχοι. Αμέσως μετά, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ανακοίνωσε 4.500 προσλήψεις το 2019, 5.250 το 2020 και 5.200 το 2021.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ανακοίνωσε ότι οι γιατροί θα λαμβάνουν αναδρομικά από 50 έως 560 ευρώ κάθε μήνα.

    «Δεν είναι μια επιβολή του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά μια πολιτική επιλογή» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, ενώ ανέφερε ότι η επιστροφή περικοπών σε ένστολους είναι η «αρχή της μεταμνημονιακής Ελλάδας» και η αποκατάσταση «όσων πλήρωσαν περισσότερο την κρίση».

    Ο κ. Ρήγας είπε ακόμη πως «τώρα είναι η ώρα να δρέψουν τους καρπούς όσοι χτυπήθηκαν από την κρίση». Συμπλήρωσε ότι «η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Το τίμημα της μνημονιακής περιόδου ήταν πολύ βαρύ και ίσως μη αναγκαίο, λέω εγώ. Όμως δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα λάθη τους παρελθόντος. Η μεταμνημονιακή Ελλάδα θα είναι μια άλλη χώρα και πρέπει να δρομολογηθεί σε στέρεη βάση, η ανάπτυξη για δίκαιη και ισορροπημένη διανομή του παραγόμενου πλούτου».

    «Η πολιτική βούληση είναι αυτή που μας κάνει να επιστρέψουμε τα αναδρομικά» ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη, ενώ αμέσως μετά ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου είπε ότι οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ «γίνονται πράξη».

    «Θα μπορούσε η κυβέρνηση να παρατείνει τον χρόνο καταβολής του ποσού. Όμως η κυβέρνηση έρχεται να το καταβάλει σήμερα, γιατί υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος» ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης.

    «Μοιράζουμε 1,4 δισ. ευρώ όχι μόνο με βάση τις δικαστικές αποφάσεις, αλλά με πολιτική επιλογή» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η ΝΔ ψηφίζει την τροπολογία για τα αναδρομικά των ενστόλων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλαλούμ με τα αναδρομικά: Δεν θα ευδοκιμήσει η απόφαση του Πρωτοδικείου λέει η Αχτσιόγλου



    ΣΧΟΛΙΑ