• Uncategorized

    Αμήχανη απάντηση Μαξίμου στις κατηγορίες της ΝΔ για την άδεια στον Κουφοντίνα


    Αμήχανη ήταν η απάντηση του Μαξίμου στις κατηγορίες της ΝΔ για ψευδή δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, από το βήμα της Βουλής αναφορικά με το νομικό πλαίσιο που χρησιμοποίησε ο Δημήτρης Κουφοντίνας για να εξασφαλίσει την 48ωρη άδεια.

    Η Νέα Δημοκρατία είχε κατηγορήσει τον κ. Κοντονή πως ισχυρίστηκε ψευδώς πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας έκανε χρήση νόμου της Νέας Δημοκρατίας για να εξασφαλίσει την άδεια, υποστηρίζοντας πως αν δεν αρέσει στον κ. Μητσοτάκη θα μπορούσε να τον έχει αλλάξει. Η πραγματικότητα είναι πως το 2014 η τότε κυβέρνηση άλλαξε τον νόμο, δημιουργώντας τις φυλακές τύπου Γ στις οποίες τρομοκράτες όπως ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν θα μπορούσαν να πάρουν άδεια παρά μετά από 18 χρόνια φυλάκισης. Αντίθετα, με διάταξη που πέρασε το 2015 ο Νίκος Παρασκευόπουλος η ρύθμιση αυτή καταργήθηκε και επανήλθε στην προηγούμενη κατάσταση, σύμφωνα με την οποία ακόμα και οι τρομοκράτες ή σκληροί ποινικοί μπορούν να παίρνουν άδεια στα 8 χρόνια.

    Στην ανεπίσημη απάντησή τους, οι κύκλοι του Μαξίμου, αναφέρουν πως η αξιωματική αντιπολίτευση «έχει επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες σε ένα κρεσέντο διασποράς ψευδών ειδήσεων, φαιάς προπαγάνδας και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας», χωρίς ωστόσο να αναφέρουν οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που να αποδεικνύει την αλήθεια των λεγομένων του κ. Κοντονή.

    Αντίθετα πιστώνουν την αντίδραση της οικογένειας Μητσοτάκη (η οποία είχε θρηνήσει για την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από τον Δημήτρη Κουφοντίνα) για «δημιουργία τεχνητής έντασης», με σκοπό να στρέψει την προσοχή από την υπόθεση που αφορά την εταιρεία της Μαρέβας Μητσοτάκη, στην οποία έχει επενδύσει επικοινωνιακά ο Αλέξης Τσίπρας.

    «Η τακτική της δήθεν ιερής αγανάκτησης, αποσκοπεί στη δημιουργία τεχνητής έντασης, τη συγκάλυψη του σκανδάλου μεγατόνων για την offshore της κυρίας Μητσοτάκη, ενώ η εξαλλοσύνη της πυροδοτεί ντροπιαστικά περιστατικά αυτοδικίας που γυρίζουν την ελληνική κοινωνία 200 χρόνια πίσω», αναφέρουν οι κύκλοι του Μαξίμου και συνεχίζουν:  «Μάταια ο κ. Μητσοτάκης αναζητά την πολιτική του σωτηρία για την offshore στον Κορυδαλλό»

    Τέλος, το Μαξίμου σχολιάζει το  “υστερόγραφο” στην ανακοίνωση της ΝΔ, για την παρουσία του γιου του Νίκου Βρούτση μεταξύ των αλληλέγγυων θαυμαστών που περίμεναν να υποδεχθούν ως ήρωα των Δημήτρη Κουφοντίνα έξω από τις φυλακές. Η ΝΔ ζήτησε από την Κυβέρνηση να σχολιάσει την κίνηση αυτή. “Εάν δεν ήταν ανάξιο σχολιασμού, θα ήταν απλώς θλιβερό”, αρκέστηκαν να αναφέρουν οι κύκλοι του Μαξίμου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πώς μια διάταξη του Νίκου Παρασκευόπουλου ευθύνεται για την άδεια στον Κουφοντίνα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  ΝΔ: Με βάση διάταξη της Κυβέρνησης πήρε άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κοντονής: «Tυπικό θέμα, ήσσονος σημασίας» αν βγήκε με τον ν.Παρασκευόπουλου ο δολοφόνος της Δώρας (video)



    ΣΧΟΛΙΑ