• Uncategorized

    «Πυρά» ΣΕΒ κατά της κυβέρνησης για τα εργασιακά

    • Contributor
    Σκέρτσος: Δήλωση για τον εμβολισμός των αστυνομικών

    Άκης Σκέρτσος, υπουργός Επικρατείας


    Σε λάθος κατεύθυνση κινείται το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που καταθέτει η κυβέρνηση στη Βουλή, τονίζει ο ΣΕΒ, αναφέροντας μεταξύ άλλων το υψηλό μη μισθολογικό κόστος, ενώ παράλληλα για μία ακόμα φορά επικρίνει την τακτική που έχει υιοθετηθεί κατά της επένδυσης στα Μεταλλεία Χαλκιδικής.

    Μιλώντας νωρίτερα στον «Αθήνα 9,84», ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒ κ. Άκης Σκέρτσος, επισήμανε ότι «το περιεχόμενο του εργασιακού νομοσχεδίου που εισάγεται σήμερα στη Βουλή δεν ανταποκρίνεται καθόλου στο κλίμα που δημιουργείται από την κυβερνητική πλευρά. Δεν είναι η μείζονα εκείνη παρέμβαση, που θα έφερνε στο προσκήνιο του διαλόγου το μέλλον της εργασίας και την ανάγκη διαμόρφωσης μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής απασχόλησης.»

    »Ακόμη», προσέθεσε, «η επιδίωξη για μια επιστροφή στα ισχύοντα του 2009 είναι αβάσιμη και αποπροσανατολιστική».

    Μεταξύ των μεγαλύτερων προβλημάτων στην εγχώρια αγορά εργασίας είναι το μη μισθολογικό κόστος, καθώς, όπως ο κ. Σκέρτσος, ροκανίζει σχεδόν κατά 50% το διαθέσιμο εισόδημα της μεσαίας τάξης και μειώνει τη διεθνή ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και των ελληνικών επιχειρήσεων, συμβάλλοντας στο αιματηρό για τη χώρα brain drain.

    Ο κ. Σκέρτσος είπε ότι το εργασιακό νομοσχέδιο ασχολείται με τεχνικού χαρακτήρα και μάλλον δευτερεύουσας σημασίας ρυθμίσεις, που αφορούν στην καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, κάποιες διευθετήσεις γύρω από το ασφαλιστικό και επέκταση δικαιωμάτων σε ειδικές ομάδες του πληθυσμού.

    Σε ότι αφορά τέλος την επένδυση της Ελληνικός Χρυσός στα Μεταλλεία Χαλκιδικής, ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒ, αφού υπενθύμισε ότι πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ξένες επενδύσεις στη χώρα, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση οφείλει να έχει μια τελείως διαφορετική στάση στο θέμα, καθώς «θεωρούμε ότι δίνονται λάθος μηνύματα στη διεθνή επενδυτική κοινότητα», ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα δοθεί διέξοδος στο θέμα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΥ: Μόνο 60 ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα μέσα στην 5ετία 2011-2015

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έφη Αχτσιόγλου: Ποιες αλλαγές έρχονται σε διαιτησία και απεργίες – Το κρίσιμο ποσοστό του 50%+1

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΓΣΕΕ: Επικοινωνιακά μπαλώματα ενόψει ΔΕΘ το νομοσχέδιο Αχτσιόγλου



    ΣΧΟΛΙΑ