• Uncategorized

    Νέα σοβαρά επεισόδια στο συνέδριο της ΓΣΕΕ – Εν αμφιβόλω η συνέχεια του


    Εν αμφιβόλω τίθεται αν θα ξεκινήσει ποτέ το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα.

    Πριν από λίγο υπήρξε νέα ένταση μεταξύ των μελών της πλειοψηφίας των συνδικαλιστών και μελών του ΠΑΜΕ. Μάλιστα, εκτοξεύθηκαν και αντικείμενα μεταξύ των δύο πλευρών.

    Παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας διεξάγονταν διαπραγματεύσεις για το πως θα μπορούσε να βρεθεί η χρυσή τομή για να ξεκινήσουν οι διεργασίες του συνεδρίου, κάτι τέτοιο δεν επετεύχθη.

    Πριν από λίγο, στην αίθουσα του συνεδρίου υπήρξαν νέα επεισόδια με τους συνδικαλιστές της πλειοψηφίας να αποκαλούν τα μέλη του ΠΑΜΕ, «αλήτες, φασίστες χρυσαυγίτες»!  Για πρώτη φορά ακούγονται τόσο βαριά συνθήματα.

    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, πήρε τον λόγο και επεσήμανε πως έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την έγκριση των συνέδρων, ενώ τους κάλεσε να αποχωρήσουν από την αίθουσα.

    «Κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν να γίνει το συνέδριο. Σε υπερβολικό βαθμό δεχθήκαμε να κάνουμε υποχωρήσεις. Αυτή τη στιγμή το κτίριο είναι κατειλημμένο, κάτι που η ΓΣΕΕ θα πληρώσει, από ακόμη και άσχετα άτομα», δήλωσε. «Έχει κλείσει κάθε πόρτα λογικής. Τηρήσαμε τον νόμο, μοιράσαμε κάρτες εισόδου… Διότι αρπάζουν κάρτες… Σε γυναίκα άρπαξαν την τσάντα γιατί θεώρησαν ότι είχε μέσα κάρτα», συνέχισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

    Μάλιστα αναφέρθηκε και στην παραίτηση του πρώην προέδρου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Δημήτρη Καραγεωργόπουλου, λέγοντας: «Εξαντλήσαμε τα πάντα. Έκανε τη γενναία πράξη ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος. Θέλουμε ένα δημοκρατικό συνέδριο».

    «Η ΝΔ και η ΔΗΣΥ έβγαλαν ανακοίνωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι» συνέχισε ο κ. Παναγόπουλος. «Θα γίνει η διαδικασία. Ο τραμπουκισμός δεν θα περάσει. Αύριο θα συγκαλέσουμε διαδικασία με βάση το νόμο», κατέληξε.

    Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ υποστηρίζουν, από την πλευρά τους, ότι υπάρχουν 53 «νόθοι» εκπρόσωποι της πλειοψηφίας και ζητούν να αποχωρήσουν από το συνέδριο. Μάλιστα, δεν ικανοποιήθηκαν παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, δήλωσε δημόσια ότι προτίθεται να παραιτηθεί από σύνεδρος, προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση και να ξεκινήσει και πάλι το συνέδριο.

    Σε δηλώσεις του, ο Γιώργος Πέρρος του ΠΑΜΕ ανέφερε πως «από την αρχή λέγαμε πως τέτοιο συνέδριο με αντιπροσώπους εργοδότες, νόθους και σωματεία φαντάσματα δεν μπορεί να γίνει. Εμείς από προχθές ζητούσαμε να συνεδριάσει η διοίκηση της ΓΣΕΕ. Πρέπει να ξεκινήσει (σσ. η διοίκηση της ΓΣΕΕ) όλες τις νόμιμες διαδικασίες δηλαδή να επιστραφούν όλες οι κάρτες πίσω που έχουν μοιραστεί σαν μαρουλόφυλλα, να πάρουν κάρτες οι πραγματικοί αντιπρόσωποι των εργαζομένων και να πάρουν κάρτες οι νόμιμοι εκπρόσωποι των εργαζομένων. Επιμένουμε σε αυτό. Θα επιμείνουμε και σήμερα και αύριο».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εισβολή του ΠΑΜΕ: Τίναξαν στον αέρα το συνέδριο της ΓΣΕΕ (pics, video)



    ΣΧΟΛΙΑ