• Uncategorized

    Leasing: Μύθοι και πραγματικότητα

    οδηγός


    «To Leasing είναι ακριβό».

    «Το Leasing είναι μόνο για εταιρείες».

    «Το αυτοκίνητο πρέπει να είναι ιδιοκτησία σου».

    Σίγουρα, κάποια στιγμή, όλοι έχουμε ακούσει τις παραπάνω προτάσεις. Πιθανόν να τις έχουμε πει και οι ίδιοι. Είναι όμως πράγματι έτσι; Ή μήπως πρόκειται περί μύθων; Και τι ισχύει στην πραγματικότητα;

    Ο μόνος τρόπος να το διαπιστώσουμε είναι να δούμε τα πραγματικά δεδομένα.

    «To Leasing είναι ακριβό»

    Με το Leasing, ο οδηγός πληρώνει ένα μηνιαίο μίσθωμα για να χρησιμοποιεί ένα όχημα για προκαθορισμένο χρονικό διάστημα και, στο τέλος της σύμβασης, το παραδίδει πίσω ή έχει τη δυνατότητα να το εξαγοράσει σε προσυμφωνημένη τιμή.

    Το βασικό πλεονέκτημα είναι ότι ο οδηγός μπορεί να αποκτήσει ένα αυτοκίνητο με Leasing εύκολα και γρήγορα, χωρίς χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, με τα χαρακτηριστικά και τον εξοπλισμό που θέλει, απαλλαγμένος από δαπάνες χρήσης, τέλη κυκλοφορίας, μικτή ασφάλεια, συντήρηση και αλλαγή ελαστικών, καθώς όλα αυτά περιλαμβάνονται στο μηνιαίο μίσθωμα.

    Αν βάλει κανείς στη «ζυγαριά» τα έξοδα ενός αυτοκινήτου (service, ζημιές, ασφάλιση, τέλη κυκλοφορίας) και το κόστος του μισθώματος, είναι σαφές πως το Leasing είναι πιο συμφέρουσα επιλογή και βοηθά στο να προγραμματίσουμε καλύτερα τα έξοδά μας. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι το Leasing παρέχει ασφαλιστική κάλυψη για οτιδήποτε συμβεί στο αυτοκίνητο καθ’ όλη την περίοδο μίσθωσης κι έτσι ο οδηγός δε χρειάζεται να ανησυχεί για έκτακτα περιστατικά, ατυχήματα, μηχανικές βλάβες και οτιδήποτε άλλο μπορεί να συμβεί. Το μόνο που χρειάζεται να πληρώνει από την τσέπη του, πέρα από το μίσθωμα, είναι τα καύσιμα του αυτοκινήτου.

    Επιπλέον, όλοι γνωρίζουμε ότι μετά την αγορά αυτοκινήτου η αξία του μειώνεται από τα πρώτα χιλιόμετρα και σταδιακά φθίνει. Όμως με το Leasing ο καθένας μπορεί να αποκτήσει ένα νέο αυτοκίνητο, με μακροχρόνια μίσθωση, και να το αλλάζει κάθε δύο έως πέντε χρόνια αν το επιθυμεί, αποφεύγοντας με τον τρόπο αυτό την απομείωση της αξίας της επένδυσής του, που μειώνει δραματικά το κόστος μεταπώλησης ενός αυτοκινήτου.

    «Το Leasing είναι μόνο για εταιρείες»

    Ο πιο διαδεδομένος, ίσως, μύθος για το Leasing είναι ότι απευθύνεται μόνο σε επαγγελματίες. Κι όμως, δεν είναι έτσι. Το Leasing είναι μία επιλογή και για κάθε ιδιώτη. Και, το σημαντικότερο, όπως είδαμε παραπάνω είναι μία συμφέρουσα επιλογή, καθώς ο ιδιώτης δεν χρειάζεται να πηγαίνει από αντιπροσωπεία σε αντιπροσωπεία, να αναζητά προσφορές, να προβληματίζεται για τον εξοπλισμό του επόμενου αυτοκινήτου του. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να κάνει μία μέτρια επιλογή, την οποία ενδεχομένως να έκανε αν το αγόραζε, λόγω οικονομικών περιορισμών, αλλά μπορεί να επιλέξει πραγματικά το αυτοκίνητο που του ταιριάζει ή επιθυμεί.

    «Το αυτοκίνητο πρέπει να είναι ιδιοκτησία σου»

    Ίσως κάποιοι να είναι πολύ δεμένοι με το αυτοκίνητό τους και να μην μπορούν να διανοηθούν την ιδέα του Leasing, του να «νοικιάζουν» δηλαδή ένα αυτοκίνητο. Όμως το Leasing δεν είναι μία απλή «ενοικίαση» αυτοκινήτου, αλλά πολύ περισσότερα. Πληρώνοντας μόνο ένα μηνιαίο μίσθωμα, μπορεί κανείς να αποκτήσει ένα αυτοκίνητο που ουσιαστικά είναι δικό του για την προσυμφωνημένη χρονική διάρκεια και απολαμβάνει τα καλά του αυτοκινήτου, γλιτώνοντας τα… κακά: δαπάνες χρήσης, τέλη κυκλοφορίας, μικτή ασφάλεια, συντήρηση, ελαστικά και πολλές άλλες υποχρεώσεις, απαραίτητες για την κυκλοφορία οποιουδήποτε αυτοκινήτου, που τις αναλαμβάνει η εταιρεία, αποδεσμεύοντας τον ιδιώτη ή τον επαγγελματία από αυτές τις ενέργειες.

    Ακόμη, όμως, και αν η ιδιοκτησία του αυτοκινήτου είναι ο στόχος, η εξαγορά του μπορεί να πραγματοποιηθεί σε προσυμφωνημένη τιμή στο τέλος της σύμβασης.

    Η υπηρεσία Avis Leasing δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες και επαγγελματίες να διαμορφώσουν τη δική τους προσφορά Leasing, με βάση τα χρήματα που θέλουν και μπορούν να ξοδέψουν, και αφορά μόνο σε καινούργια αυτοκίνητα, όπως δηλαδή θα τα αγόραζε κανείς από μία αντιπροσωπεία.

    Έτσι, το αυτοκίνητο γίνεται κάτι σαν το Netflix ή σαν τις διάφορες ασφάλειες: μία all inclusive υπηρεσία που μπορεί ο οδηγός να χρησιμοποιεί με πλήρη ελευθερία κινήσεων, έναντι ενός προσυμφωνημένου τιμήματος.

    Και, το σημαντικότερα, οι Avis Leasing προσφορές ανανεώνονται συνεχώς στο site της Avis, για κάθε κατηγορία αυτοκινήτου.

    Αυτό είναι λοιπόν το leasing. Χωρίς μύθους, χωρίς προκαταλήψεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ευ. Τοπούζογλου: Στα δικαστήρια με την Torm για δύο τάνκερ. Τι ζητά η First Ship Lease

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Έρχεται ο ακατάσχετος επιχειρηματικός λογαριασμός – Πώς θα «ξεκλειδώνουν» οι τραπεζικοί λογαριασμοί



    ΣΧΟΛΙΑ