• Uncategorized

    Costamare Shipping: Δημόσια προσφορά για 4,6 εκατ. μετοχές

    Κωστής Κωνσταντακόπουλος,

    Κωστής Κωνσταντακόπουλος. Επικεφαλής COSTAMARE.


    Την πρόθεση της να αντλήσει 115 εκατομμύρια δολάρια μέσω δημόσιας προσφοράς, ανακοίνωσε η ναυτιλιακή εταιρεία Costamare Shipping, της οποίας ηγείται ο Έλληνας εφοπλιστής Κωστής Κωνσταντακόπουλος. Συγκεκριμένα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει 4,6 εκατομμύρια μετοχές της, στην τιμή των 25 δολαρίων ανά μετοχή. Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ναυτιλιακή ανακοίνωσε τη διάθεση των μετοχών νωρίτερα σήμερα, χωρίς να δώσει άλλα στοιχεία. Η ναυτιλιακή έχει δώσει επίσης στους αναδόχους προθεσμία 30 ημερών για να αγοράσουν έως και 686 χιλιάδες επιπλέον μετοχές.

    H οικογένεια Κωνταντακόπουλου, που αποτελεί το βασικό μέτοχο της ναυτιλιακής, γνωστοποίησε ότι θα αγοράσει μετοχές αξίας περίπου 7,5 εκατ. δολ, στην τιμή που έχει οριστεί.

    Εάν ανάδοχοι δεν προβούν σε αγορές μετοχών, τα έσοδα της προσφοράς αναμένεται να ανέλθουν σε 115 εκατομμύρια δολάρια. Από το ποσό αυτό εξαιρείται η έκπτωση που γίνεται στους αναδόχους καθώς και άλλα έξοδα της προσφοράς.

    Η Morgan Stanley & Co. LLC, η UBS Securities, η Citigroup Global Markets, η J.P. Morgan Securities, η Stifel, η Nicolaus & Company και η Credit Suisse Securities (ΗΠΑ)  είναι οι συνδιοργανωτές του βιβλίου προσφορών.

    Η δημόσια προσφορά αναμένεται να «κλείσει» στις 30 Ιανουαρίου.

    Η Costamare σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα καθαρά έσοδα της δημόσιας προσφοράς για γενικούς εταιρικούς σκοπούς, όπως, μεταξύ άλλων, για εξαγορές πλοίων ή επενδύσεις και αποπληρωμές χρεών.

    ναυτιλία ναυλαγορά

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πώς ο Β. Μαρινάκης έβαλε πλώρη να κατακτήσει τη γερμανική ναυτιλιακή αγορά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Λογοθέτης: Ο διορατικός εφοπλιστής που αγοράζει φθηνά και πουλάει ακριβά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σ. Τσαντάνης: Σίδηρος και άνθρακας εκτοξεύουν τη ζήτηση των capesizes



    ΣΧΟΛΙΑ