• Uncategorized

    Υπάρχουν σήμερα επενδυτικές ευκαιρίες;


    «Υπάρχουν σήμερα επενδυτικές ευκαιρίες;», αναρωτιούνται κάποιοι, βλέποντας την οικονομική αβεβαιότητα να κινείται σε ανησυχητικά επίπεδα λόγω των διεθνών εξελίξεων. Πρόκειται όμως για ένα ερώτημα θεμελιωδώς λανθασμένο. Επενδυτικές ευκαιρίες υπάρχουν πάντα, ακόμη και στις πιο δύσκολες οικονομικά περιόδους – ή μάλλον, κυρίως σε αυτές. Το ζητούμενο είναι να έχεις το «μάτι» να τις εντοπίσεις. Και αυτό ομολογουμένως λίγοι το διαθέτουν. Το να επενδύσει κανείς τα χρήματά του μόνος του, χωρίς βοήθεια από κάποιον με εμπειρία στις επενδύσεις, είναι σαν να τρέχει μέσα σε ένα ναρκοπέδιο. Οι παγίδες είναι πολλές και το να βγει «ζωντανός» (πολύ περισσότερο κερδισμένος) είναι λιγότερο πιθανό από το να πέσει μέσα σε μία από αυτές.

    Είτε πρόκειται για μία μεγάλη επένδυση πολλών εκατομμυρίων είτε για κάποιον που διαθέτει ένα μικρό κεφάλαιο της τάξεως των 70.000 ευρώ και θέλει να το δει να αυξάνεται, η λογική είναι η ίδια: προσεκτικά επενδυτικά βήματα, μετρημένες αποφάσεις, ζύγισμα των υπέρ και των κατά.

    Στο σημερινό ασταθές οικονομικό περιβάλλον, η βοήθεια ενός εξειδικευμένου συμβούλου είναι πιο πολύτιμη από ποτέ και, φυσικά, ο πιο απλός τρόπος για να έρθει κάποιος σε επαφή με έναν τέτοιο σύμβουλο είναι να επισκεφθεί μια τράπεζα.

    Τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα παρέχουν πλέον υπηρεσίες personal banking, μέσω των οποίων οι ενδιαφερόμενοι έχουν πρόσβαση σε ανθρώπους με εμπειρία και τεχνογνωσία, που μπορούν να καθοδηγήσουν τις επενδυτικές επιλογές τους σε προϊόντα τα οποία εξυπηρετούν τις δικές τους ατομικές ανάγκες.

    Το personal banking αποτελεί την ιδανική επιλογή για άτομα που διαθέτουν ένα σεβαστό κεφάλαιο και δεν θέλουν να «κάθονται» πάνω σε αυτό, αλλά να το επεκτείνουν, με την υποστήριξη των έμπειρων τραπεζικών στελεχών που θα τους αναλάβουν και με την ασφάλεια που τους δίνει η προσωπική επαφή που θα έχουν με τον εξειδικευμένο τους σύμβουλο για οτιδήποτε προκύψει.

    Γιατί ναι, μπορεί κανείς να πει ότι ένα κεφάλαιο που παραμένει στο «σεντούκι» είναι σχετικά ασφαλές – όμως στην πραγματικότητα ένα κεφάλαιο που δεν κινείται και δεν εξελίσσεται είναι σαν να μην υπάρχει. Αντίθετα, ένα κεφάλαιο που επενδύεται προσεκτικά και έξυπνα μπορεί να αποφέρει στον ιδιοκτήτη του ένα κέρδος που αξίζει το όποιο ρίσκο της επένδυσης, και με τη βοήθεια του personal banking, το ρίσκο αυτό ελαχιστοποιείται.

     



    ΣΧΟΛΙΑ