• Business

    ΗΠΑ: Γιατί εξέδωσαν ταξιδιωτική προειδοποίηση για την Ευρώπη


    Προειδοποιητικές ανακοινώσεις και όχι ταξιδιωτικές οδηγίες εξέδωσαν, απο χθες, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, προκειμένου να ενημερώσουν τους Αμερικανούς πολίτες για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα στην Ευρώπη, εν όψει του τουρνουά ποδοσφαίρου Euro 2016 και των παράλληλων εκδηλώσεων που θα διεξαχθούν το καλοκαίρι σε Γαλλία και Ευρώπη.

    Ο τελικός του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου αρχίζει στις 10 Ιουνίου στο Παρίσι, και σε αυτόν συμμετέχουν οι καλύτερες διεθνείς ομάδες της Ευρώπης ενώ τη διοργάνωση θα παρακολουθήσουν εκατοντάδες χιλιάδες οπαδοί του αθλήματος.

    Οι ΗΠΑ προειδοποιούν ότι τα στάδια όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες, οι ζώνες των φιλάθλων και οι χώροι διασκέδασης που προβάλλουν τα τουρνουά σε Γαλλία και Ευρώπη ενδέχεται να αποτελέσουν στόχο τρομοκρατικής επίθεσης.

    Η γαλλική κυβέρνηση απέκλεισε την πιθανότητα ακύρωσης του τουρνουά, το οποίο αναμένεται να προσελκύσει 2 εκατ. φιλάθλους σε πόλεις όλης της χώρας.

    Για την ενίσχυση της ασφάλειας του Euro 2016, η Γαλλία διεύρυνε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που είχε κηρυχθεί μετά τις επιθέσεις του Νοεμβρίου.

    department of state

    Η ταξιδιωτική προειδοποίηση

    Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποίησε τους Αμερικανούς την Τρίτη για πιθανή απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι, λέγοντας ότι οι στόχοι θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τουριστικά αξιοθέατα, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα και τις συγκοινωνίες. “Προειδοποιούμε τους πολίτες των ΗΠΑ για τον κίνδυνο πιθανών τρομοκρατικών επιθέσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη, με στόχο μεγάλα γεγονότα, τουριστικά αξιοθέατα, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα και τις συγκοινωνίες”, αναφέρουν οι ΗΠΑ σε ταξιδιωτική προειδοποίηση που λήγει την 31η Αυγούστου. “Ο μεγάλος αριθμός των τουριστών που επισκέπτονται την Ευρώπη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, θα αποτελέσουν μεγαλύτερους στόχους για τους τρομοκράτες που σχεδιάζουν επιθέσεις σε δημόσιους χώρους, ειδικά σε μεγάλες εκδηλώσεις,” αναφέρεται τέλος.

    Η ταξιδιωτική προειδοποίηση του State Department

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/teos-vasilefs-konstantinos-den-ime-teos-i-proin-alla-o-vasilefs-konstantinos/49933

     



    ΣΧΟΛΙΑ