• Uncategorized

    Greek Investment Forum: Η “φόρο-τρέλα” τρομάζει τους ξένους επενδυτές!

    • NewsRoom


    Η αύξηση των φόρων στην Ελλάδα και οι επιπτώσεις τους όχι μόνο στις εισηγμένες εταιρείες αλλά και στην οικονομία γενικότερα, προβληματίζουν τους συμμετέχοντες στο 5ο Greek Investment Forum που συνδιοργανώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, στη Νέα Υόρκη.

    Όπως υποστηρίζουν ανώτατα στελέχη εταιριών που συμμετέχουν στην εκδήλωση, κατά τις προγραμματισμένες συναντήσεις με ξένους αναλυτές και διαχειριστές κεφαλαίων, ο χρόνος της συζήτησης αναλώνεται στην περιγραφή του νέου ισχύοντος καθεστώτος (όπως η εταιρική φορολόγηση, τα μερίσματα, τους έμμεσους φόρους κ.λπ.).

    Αναφερόμενοι στις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις “εκτόξευσης” του φόρου, οι εκπρόσωποι των εταιριών μίλησαν για τον ΟΠΑΠ όπου το gaming tax (φόρος παιγνίων) αυξήθηκε στο 33% (από 30%) προηγουμένως και των δύο ΑΕΕΑΠ που συμμετέχουν στο forum, για τη Πανγαία ΑΕΕΑΠ αλλά και για τη Grivalia Properties. Ιδιαίτερα, για τον κλάδο των εταιρειών επενδύσεων σε ακίνητα, οι φορολογικές αλλαγές ήταν σαρωτικές το προηγούμενο διάστημα, με αποτέλεσμα οι ξένοι επενδυτές να “ψάχνονται”, τόσο για τους λόγους που άλλαξε το φορολογικό καθεστώς στον κλάδο, όσο και για τις επιπτώσεις στο investment case των δύο εταιρειών.

    Η «φορο-τρέλα» βλάπτει!

    taxes

    Αξίζει, βεβαία, να σημειωθεί πως τα ξένα funds αισθάνονται εξαιρετικά άβολα με τις διαρκείς αλλαγές του φορολογικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα. Μάλιστα, έγινε λόγος για “φορο-τρέλα” η οποία δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση την ομαλή επιστροφή της οικονομίας σε ανάπτυξη. Οι ξένοι ζητούν ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο και, κυρίως, να μην αλλάζουν οι κανόνες του παιχνιδιού τόσο συχνά στην Ελλάδα.

    Greek Investment Forum

    Σημειώνεται πως σήμερα είναι η δεύτερη και τελευταία ημέρα του οδοιπορικού, στο οποίο συμμετέχουν τελικά 20 εισηγμένες εταιρείες. Συνολικά, ο αριθμός των επενδυτικών κεφαλαίων, private equity funds, hedge funds και επενδυτικών τραπεζών που συμμετέχουν στο forum είναι αισθητά μικρότερος σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, περί τις 60 συμμετοχές. Ωστόσο, υπήρξαν πολλές ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής που είχαν ως αποτέλεσμα ο αριθμός των συνολικών συναντήσεων που πραγματοποιούνται να είναι και αυτός μειωμένος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/simera-ta-kala-nea-ektos-aprooptou-apo-draghi-gia-tis-ellinikes-trapezes/55334

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/vodafone-barclays-ke-goldman-sachs-anamesa-stis-eteries-pou-flertaroun-remain/55248



    ΣΧΟΛΙΑ