• Real Estate

    Γιατί εκτινάχθηκε στα ύψη η ζήτηση για οικόπεδα στα νότια προάστια;

    • NewsRoom


    Μπορεί να έχει περάσει μια δεκαετία, τα χρόνια της κρίσης, όπου η ζήτηση στο real estate στην Ελλάδα να έφθασε στο ναδίρ, ωστόσο πλέον το κλίμα αλλάζει και διαφαίνονται αλλαγές στον κλάδο της οικοδομής αλλά και στη ζήτηση ακινήτων.

    Στα νότια αλλά και τα βόρεια προάστια των Αθηνών, η ζήτηση κυρίως σε οικόπεδα αρχίζει να αυξάνεται κατακόρυφα, με ιδιώτες να αναζητούν τα καλύτερα προκειμένου να προχωρήσουν στην ανέγερση πολυκατοικιών, μέσω αντιπαροχών.

    Οι Έλληνες είναι εκείνοι που εκδηλώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την απόκτηση οικοπέδων με τις τράπεζες να συνδράμουν, παρέχοντας ενέσεις ρευστότητας στην αγορά κατοικίας.

    Έντονο ενδιαφέρον εκδηλώνεται για Φάληρο, Μοσχάτο, Καλλιθέα, Αργυρούπολη, Δάφνη, Άλιμο, Βουλιαγμένη, Καλαμάκι, Ελληνικό, Γλυφάδα και Βούλα, μέχρι Καβούρι, Βουλιαγμένη, Βάρκιζα, Βάρη και Σαρωνίδα.

    Ανάλογο ενδιαφέρον υπάρχει και για τα βόρεια προάστια, με το ενδιαφέρον να κορυφώνεται για οικόπεδα σε Μαρούσι, Χαλάνδρι, Κηφισιά, Βριλήσσια, Μελίσσια, Αγία Παρασκευή, αλλά και Γαλάτσι, Φιλοθέη, Ψυχικό.

    Στόχος είναι η κατασκευή διαμερισμάτων κυρίως έως 100 τ.μ., χρησιμοποιώντας τη μέθοδο οικοδόμησης της Αθήνας μεταπολεμικά.

    Η ζήτηση στα νότια προάστια συνδέεται άρρηκτα με τις αλλαγές που συμβαίνουν στην Αθηναϊκή ριβιέρα, με την ανάπτυξη περιοχών όπως η Καλλιθέα και το Μοσχάτο, με τα νέα έργα αλλά και το μεγαλόπνοο project του Ελληνικού.



    ΣΧΟΛΙΑ