• Πολιτική

    Ένταση μεταξύ Γεραπετρίτη και Τσίπρα – Αποχώρησε από την αίθουσα η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

    • NewsRoom
    Ένταση μεταξύ Γεραπετρίτη και Τσίπρα - Αποχώρησε από την αίθουσα η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ


    Ένταση προκλήθηκε στη Βουλή μετά από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα για τον προϋπολογισμό, όταν στο βήμα ανέβηκε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

    Ο κ. Γεραπετρίτης, απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα τον προέτρεψε με τη φράση, «ώρα να πηγαίνετε κύριε πρόεδρε».

    Άμεσα, η κοινοβουλευτική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντέδρασε εγκαλώντας τον κ. Γεραπετρίτη, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, από το έδρανο του, να απευθύνεται προς τον υπουργό Επικρατείας, υποστηρίζοντας πως  για πρώτη φορά παρεμβάλλονται δύο υπουργοί μεταξύ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του πρωθυπουργού και πως δεν είναι υποχρεωμένος να τον ακούσει καθώς δεν είναι ούτε εκλεγμένος βουλευτής ούτε αρχηγός.

    «Θα ακούσω τον αρχηγό σας, όχι εσάς, που δεν είστε εκλεγμένο μέλος αυτού του κοινοβουλίου. Όταν το πετύχετε αυτό, θα σας ακούσω», είπε ο κ. Τσίπρας και αποχώρησε από την αίθουσα με αποτέλεσμα να τον ακολουθήσει σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο πρόεδρος της Βουλής πάντως διέψευσε τον κ. Τσίπρα, υπενθυμίζοντας και άλλες περιπτώσεις που υπουργοί έχουν παρεμβάλει μεταξύ των ομιλιών αρχηγών.

    Από την πλευρά του ο κ. Γεραπετρίτης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως είναι πρωτοφανές αρχηγός κόμματος να αναφέρει πως δεν ακούει τους υπόλοιπους βουλευτές, αλλά και πως δεν θεωρεί ως ίσους τους βουλευτές επικρατείας με τους υπόλοιπους ομολόγους τους.

    Διαβάστε επίσης

    Καραμανλής: Ο ιός του διχασμού και του τοξικού λόγου δεν έχει εμβόλιο για τον ΣΥΡΙΖΑ

    Ανδρουλάκης: Ο προϋπολογισμός δεν είναι ρεαλιστικός – Δεν υπάρχει Οικονομικό θαύμα ανάκαμψης

    Παραίτηση Μητσοτάκη και εκλογές ζήτησε ο Τσίπρας – Κάλεσε τους πολίτες να διεκδικήσουν συνταγματικά δικαιώματα



    ΣΧΟΛΙΑ