• Uncategorized

    Tην ώρα που κλείνουν τα σύνορα, οι μετοχές ανεβαίνουν (ψεύτικη άνοδος)


    Με το βλέμμα στραμμένο στις αξιολογήσεις της ελληνικής οικονομίας από τους ξένους οίκους, τις αλλαγές του οίκου FTSE στην κατηγοριοποίηση της αγοράς, τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων –θετικών σε αρκετές περιπτώσεις- και εν μέσω ισχυρών κερδών στις αγορές της Ευρώπης, το Χρηματιστήριο Αθηνών παίζει σήμερα το στοίχημα των 500 μονάδων.

    Την ώρα το θερμόμετρο στο μεταναστευτικό χτυπάει «κόκκινο» και η χώρα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο hot spot, το ελληνικό χρηματιστήριο κοιτάζει αλλού. Οι επενδυτές έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στις αξιολογήσεις της ελληνικής οικονομίας από ξένους οίκους, αρχής γενομένης με την S&P, τη Moody’s που αναμένεται σήμερα και τη Fitch που θα ακολουθήσει το Μάρτιο εξέλιξη που καλλιεργεί προσδοκίες.

    Μπορεί ο τζίρος να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, ωστόσο, οι τολμηροί επενδυτές ποντάρουν στην ανοδική αντίδραση και προχωρούν σε αναδιαρθρώσεις θέσεων με …κοντινό ορίζοντα, όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές.

    Από το πρωί σημειώνονται τοποθετήσεις σε τραπεζικούς τίτλους και άλλες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπως ΔΕH, Jumbo, Βιοχάλκο.

    Κέρδη 11,38% για τη μετοχή της Πειραιώς, άνοδο 12,56% σημειώνει η Eurobank, η Alpha Bank καταγράφει κέρδη 9,09% και αυξημένες συναλλαγές, η Εθνική ενισχύεται κατά 7,27% και η Attica Bank ακολουθεί με άνοδο 6,76%.

    Η μετοχή της Jumbo, με αφορμή και την ανακοίνωση των θετικών αποτελεσμάτων εξαμήνου Ιουλίου-Δεκεμβρίου 2015, καταγράφει κέρδη 6,93% και διαπραγματεύεται στα 10,9 ευρώ, με αυξημένες συναλλαγές.

    Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει το 23% της MIG και το 12,61% της Frigoglass. Η τελευταία αντιδρά μετά την ανακοίνωση της εταιρίας για λύση της συμφωνίας με την GZI Mauritius Limited για την πώληση του κλάδου υαλουργίας και τις σημαντικές απώλειες άνω του 60% που είχε καταγράψει από τις αρχές του έτους.

    Επίσης ξεχωρίζουν οι μετοχές Φουρλής, Πλαίσιο, ΟΛΘ, Ικτίνος, Intracom, Σωληνουργεία.

    Στα 35,8 εκατ. ευρώ ανέρχεται η αξία των συναλλαγών.

     



    ΣΧΟΛΙΑ