• Uncategorized

    Αυτό δεν το έχεις ξαναδεί!

    • NewsRoom

    Με δύο παιδιά μόνιμα πια στο σπίτι (ας είναι καλά τα επαναλαμβανόμενα lockdown) και τους δυο μας (για τους ίδιους ακριβώς λόγους) σε τηλεργασία, να μην μπορούμε να πάμε σχεδόν πουθενά, η χρονιά που πέρασε προοιωνιζόταν εξαρχής, αν όχι δύσκολη, σίγουρα πρόκληση. Πρόκληση που, όμως, μάς άνοιξε δρόμους και ένας από αυτούς ήταν ότι μάθαμε και πάλι από το μηδέν να περνάμε ουσιαστικό χρόνο μαζί ή… παράλληλα.

    Φυσικά, όπως για τους περισσότερους, τηλεόραση, υπολογιστές, tablets και κινητά ήταν σε ημερησία διάταξη. Για δουλειά, σχολείο, αλλά και ενημέρωση, ψυχαγωγία, διασκέδαση. Και κάπως έτσι, γνωρίσαμε και αγαπήσαμε τη νέα COSMOTE TV.

    Στην πραγματικότητα, οφείλω να το ομολογήσω, εγώ, προσωπικά, «ψαχνόμουν» ήδη με την COSMOTE TV, λόγω του «Έτερος Εγώ». Ήθελα διακαώς να το παρακολουθήσω. Στη συνέχεια, όμως, ανακάλυψα -ανακαλύψαμε οικογενειακά- έναν θαυμαστό καινούργιο κόσμο. «Κομμένο και ραμμένο» στις επιθυμίες μας. Ή, καλύτερα, έτοιμο να «προσαρμοστεί» ανά πάση στιγμή σε αυτές…

    Η αλήθεια είναι πως η COSMOTE TV άλλαξε ριζικά την εμπειρία θέασης περιεχομένου που είχαμε μέχρι τότε. Κατ’ αρχάς, «παίζει» παντού, προσφέροντας κοινή εμπειρία σε όλες τις οθόνες (TV, tablets, smartphones, PC), με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διαμαρτυρηθεί πλέον κανείς («Γιατί εσύ τη μεγάλη τηλεόραση; Θέλω να δω το ματς!», «Μαμά, η Άννα δεν με αφήνει να δω το ντοκιμαντέρ για την Αφρική! Έχει, λέει, Αγγλικά!»). Επιπλέον, μπορώ να βρω αυτό που πραγματικά θέλω να δω, τη στιγμή που το θέλω, εύκολα και γρήγορα. Γιατί έχει το βασικό πλεονέκτημα να είναι η πρώτη streaming πλατφόρμα στην Ελλάδα, και μία από τις λίγες διεθνώς, που συνδυάζει το ζωντανό πρόγραμμα των linear καναλιών με το on demand περιεχόμενο. Μάλιστα, όπως έμαθα πολύ γρήγορα, προσφέρει και προσωποποιημένες προτάσεις περιεχομένου μέσω recommendation engine, κάνοντας στον κάθε χρήστη προτάσεις που ταιριάζουν καλύτερα στις προτιμήσεις και τις συνήθειές του. Οι περισσότεροι από 200.000 συνδρομητές που έχουν κάνει την streaming πλατφόρμα της COSMOTE TV τη μεγαλύτερη στην Ελλάδα κάτι ξέρουν!

    Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς τη συμβολή της τεχνολογίας αλλά και των ανθρώπων της COSMOTE. Αφενός γιατί το λογισμικό της πλατφόρμας χρησιμοποιεί artificial intelligence (AI) για να κάνει τις καλύτερες δυνατές προτάσεις, προάγοντας την εξατομίκευση σε άλλο επίπεδο, αφετέρου διότι ενώ βασίζεται στην τεχνολογική πλατφόρμα της Comcast, έχει παραμετροποιηθεί πλήρως in house από τους ανθρώπους της COSMOTE TV. Δηλαδή ανθρώπους νέους, με τεχνογνωσία και ταλέντο.

    Και το περιεχόμενο;

    Ξεκινώντας από το ζωντανό πρόγραμμα των καναλιών, μπορεί να βρει κανείς άπειρες επιλογές. Άλλωστε, η COSMOTE TV είναι η μόνη που προσφέρει premium περιεχόμενο σε όλες τις κατηγορίες προγράμματος (ταινίες, σειρές, αθλητικά, ντοκιμαντέρ, παιδικά, πρόγραμμα από ελεύθερα κανάλια κλπ.), αλλά και το πρώτο 4Κ κανάλι για επιλεγμένα αθλητικά γεγονότα. Όλα αυτά μέσα από 16 κανάλια παραγωγής COSMOTE TV (CINEMA, SPORT, HISTORY), ενώ είναι διαθέσιμη μέσω δορυφορικής, IPTV και OTT πρόσβασης.

    Σημαντικό επίσης ότι η υπηρεσία παρέχεται με WiFi Android αποκωδικοποιητή, που λειτουργεί με οποιοδήποτε δίκτυο σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας.Έχει φρέσκο μενού και εύκολο για τον χρήστη περιβάλλον πλοήγησης, προσαρμοσμένο στο μέγεθος κάθε οθόνης και στις ιδιαιτερότητες κάθε συσκευής από τις οποίες είναι προσβάσιμη. Προσφέρει δε ταυτόχρονη θέαση σε 2 οθόνες για όλο το περιεχόμενο πλην του αθλητικού, που είναι διαθέσιμο σε μία οθόνη.

    Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν ξεχωριστά προφίλ, ενώ υπάρχει και ειδικό kids menu, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα για download & play offline, ώστε να μπορείς π.χ. να παρακολουθήσεις μία ταινία ή σειρά ακόμη χωρίς πρόσβαση στο Internet.

    Αθλητικό περιεχόμενο

    Στα 16 αθλητικά κανάλια παραγωγής COSMOTE TV, σήμερα φιλοξενούνται περισσότερες από 40 αθλητικές διοργανώσεις σε ποδόσφαιρο (UEFA Champions League, UEFA Europa League, European Qualifiers, Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Ποδοσφαίρου, Κύπελλο Ποδοσφαίρου Ελλάδας), μπάσκετ (NBA, εντός έδρας αγώνες ΚΑΕ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ για την Basket League, ACB Liga Ισπανίας), μηχανοκίνητα (Formula1, MotoGP, WRC) και τένις (ΑΤP World Tour Finals, ATP World Tour Masters 1000, ΑΤP World Tour 500).

    Κινηματογραφικό περιεχόμενο

    Στα κινηματογραφικά κανάλια της COSMOTE TV, οι συνδρομητές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν πάνω από 500 πρεμιέρες ταινιών τον χρόνο από τα κορυφαία studio και τις μεγαλύτερες εταιρείες διανομής παγκοσμίως (Walt Disney Studios, Paramount Pictures, NBC/Universal, MGM), καθώς και περισσότερες από 120 πρεμιέρες ξένων σειρών. Επίσης, μέσα από τις on demand υπηρεσίες της COSMOTE TV, οι συνδρομητές μπορούν να παρακολουθούν δωρεάν και όποτε και από όπου επιθυμούν τις ταινίες ή σειρές των καναλιών COSMOTE CINEMA και τα ντοκιμαντέρ του COSMOTE HISTORY (COSMOTE TV PLUS) ή να ενοικιάσουν δημοφιλείς ταινίες πριν κάνουν τηλεοπτική προβολή (MOVIES CLUB).

    Παραγωγή πρωτότυπου περιεχομένου

    Ξεκινώντας με τη δημιουργία του COSMOTE HISTORY HD, του μοναδικού καναλιού ντοκιμαντέρ με ελληνική θεματολογία, η COSMOTE TV έγινε ο πρώτος πάροχος υπηρεσιών συνδρομητικής στην ελληνική αγορά που μπήκε στον τομέα παραγωγής πρωτότυπου περιεχομένου. Από το 2016, που το κανάλι ξεκίνησε τη λειτουργία του, έχουν προβληθεί περισσότερα από 80 πρωτότυπα ντοκιμαντέρ ή σειρές ντοκιμαντέρ, σε παραγωγή ή συμπαραγωγή COSMOTE TV (Μηχανή του Χρόνου, Ιωάννης Καποδίστριας: Η ζωή και το έργο του, Το κάλεσμα των Μαρμάρων κλπ), και πάνω από 1.000 τίτλοι ντοκιμαντέρ με την υπογραφή καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων δημιουργών.

    Το 2019, η COSMOTE TV προχώρησε στην παραγωγή και της πρώτης ελληνικής μυθοπλασίας (Έτερος Εγώ – Χαμένες Ψυχές), ενώ ακολούθησαν οι εκπομπές «Βραδινές Ιστορίες» και «Στο Πλεχτό», οι οποίες ανήκουν στην κατηγορία της κωμωδίας και του stand-up comedy. Το επόμενο διάστημα, αναμένεται η πρεμιέρα κι άλλων πρωτότυπων παραγωγών της COSMOTE TV, που γυρίζονται τα στούντιο της COSMOTE TV, όπως το τηλεπαιχνίδι «Comedy Kids».

    Ήδη, από τα στούντιο της COSMOTE TV, «βγαίνουν στον αέρα» περισσότερες από 10 αθλητικές εκπομπές των καναλιών COSMOTE SPORT (PICK N ROLL, UEFA Champions League Show, UEFA Europa League Show, Ρυθμός των Ντέρμπι, TOPSPIN, SPORTSHOW κλπ.).

    Αυτό δεν το έχεις ξαναδεί!