• Uncategorized

    Αυτά είναι τα δυνατά χαρτιά του ΑΝΤ1 για τη νέα σεζόν – Τι καινούργιο θα δούμε


    Ανανεωμένο και πολλά υποσχόμενο είναι το νέο πρόγραμμα του ΑΝΤ1, μετά το καμπανάκι κινδύνου που έκρουσε το τηλεοπτικό κοινό την προηγούμενη σεζόν στο κανάλι του Αμαρουσίου. Στην πρώτη παρουσίαση του προγράμματος του ΑΝΤ1 για τη σεζόν 2018-19 που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Μουσείο Γουλανδρή, ο Γενικός Διευθυντής Προγράμματος του σταθμού, Τζώρτζης Ποφάντης αναφέρθηκε αναλυτικά στα ψυχαγωγικά shows, τις σειρές και τις εκπομπές που θα δει κανείς από το Σεπτέμβρη στο κανάλι. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Ποφάντης στόχος του ΑΝΤ1 είναι να ξαναγίνει πρώτος, διότι πέρυσι «απογοητεύσαμε το κοινό μας και χάσαμε το βηματισμό μας.»

    Ξεκινώντας από την πρωινή ζώνη, ο κ. Ποφάντης επεσήμανε πως η ενημερωτική εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα», καθώς και η εκπομπή «Το Πρωινό» με την Φαίη Σκορδά θα συνεχίσουν να προβάλλονται, αφού αγαπήθηκαν πολύ από το κοινό, που τα ανέδειξε πρώτα σε τηλεθέαση. Ακόμη, μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1 θα συνεχίσουν να προβάλλονται το Ρουκ Ζουκ, το Still Standing και το τηλεπαιχνίδι με τον Τόνι Σφήνο «Το ταίρι ξέρει».

    Ανανεώνοντας ριζικά το πρόγραμμά του, το κανάλι έχει επιλέξει μια σειρά από εκπομπές και σειρές, πρωτότυπες και γεμάτες δράση, γέλιο και αγωνία. Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις που παρουσίασε ο κ. Ποφάντης είναι η μαγειρική εκπομπή «Όσα γνωρίζει η πεθερά». Πέντε ομάδες νύφης-πεθεράς θα εκτελούν συνταγές και ύστερα θα τις σερβίρουν στις υπόλοιπες πεθερές οι οποίες και θα τις κρίνουν.

    Δική του εκπομπή θα έχει ο Γιώργος Μαυρίδης με μουσικό περιεχόμενο και νεανικό αέρα. Το «Βeat Buzzer» είναι ένα άκρως διασκεδαστικό τηλεοπτικό παιχνίδι, που δεν έχει γυριστεί σε κάποιο πλατό, αλλά στα καθίσματα ενός αυτοκινήτου. Ο παρουσιαστής θα ταξιδεύει με ένα αυτοκίνητο σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας έχοντας συνεπιβάτες του celebrities οι οποίοι θα καλούνται να βρουν το τραγούδι που παίζει μέσα στο αυτοκίνητο. Τα έσοδα θα διατίθενται σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

    Μαυρίδης
    Γιώργος Μαυρίδης και Μόλι

    Το Ράδιο Αρβύλα με τον Αντώνη Κανάκη, η εκπομπή κοινωνικού περιεχομένου Vice, αλλά και το ριάλιτι Nomads θα συνεχίσουν να προβάλλονται τη νέα σεζόν μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο κ. Ποφάντης το Nomads φέτος θα είναι διαφορετικό από τον περσινό κύκλο, αφού αφενός θα γυριστεί στη Μαδαγασκάρη και αφετέρου θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στο αθλητικό μέρος του προγράμματος. Παρουσιαστής ακόμη δεν έχει οριστεί, καθώς ο Γρηγόρης Αρναούτογλου σε συζήτηση με τους ιθύνοντες του σταθμού ενημέρωσε πως δεν επιθυμεί να φύγει στο εξωτερικό. «Επικοινώνησα με τον Γρηγόρη να το συζητήσουμε. Ο Γρηγόρης επέλεξε να μη φύγει στο εξωτερικό αυτή τη φορά. Φέτος, στο Nomads επιλέξαμε να επικεντρωθούμε στο αθλητικό κομμάτι. Ακόμα δεν έχουμε καταλήξει. Μπορεί να επιλέξουμε και ζευγάρι παρουσιαστών. Δουλεύουμε αρκετά πάνω στο πρότζεκτ και οι προτάσεις που θα δείτε θα σας εκπλήξουν», είπε χαρακτηριστικά ο Τζώρτζης Ποφάντης και σε σχετική ερώτηση συμπλήρωσε πως «ο Γρηγόρης είναι σημαντικό πρόσωπο για τον ΑΝΤ1, αλλά χρειάζονται κάποια πρότζεκτ για τον ίδιο».

    nomads

    Δίνοντας βήμα στο κοινό και τους πολίτες, ο ΑΝΤ1 αποφάσισε να δημιουργήσει την εκπομπή «Κοινή λογική. Η γνώμη είναι δημόσια», στην οποία 30 άνθρωποι, χωρισμένοι σε 15 ζευγάρια θα σχολιάζουν ζητήματα της επικαιρότητας, που μας απασχολούν όλους στην καθημερινότητά μας.

    Για τους fans του ποδοσφαίρου, ο σταθμός έχει δημιουργήσει την πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα ταξιδιωτική εκπομπή «Football Stories», με παρουσιαστή τον Γιώργο Λέντζα και θα παρακολουθούμε τοπικά ντέρμπι και ποδοσφαιρικές ιστορίες. Τέλος, μέσα από τη συχνότητα του ANT1 θα παρακολουθήσουμε το ανατρεπτικό ψυχαγωγικό πρόγραμμα, Ninja Warrior, με δύσκολα παιχνίδια και απαιτητικές δοκιμασίες. Ο νικητής που θα ανταπεξέλθει θα κερδίσει 100.000 ευρώ και θα έχει τον τίτλοι του πρώτου Νinja Warrior της Ελλάδας. Τα δυο αυτά προγράμματα θα προβληθούν στον ΑΝΤ1 το 2019, όπως και η σειρά εποχής «Άγριες Μέλισσες».

    Βασικός στόχος του νέου προγράμματος είναι κάθε φορά που ο τηλεθεατής θα βλέπει ΑΝΤ1, να παρακολουθεί κάτι καινούργιο. Έτσι, θα υπάρχουν και νέες, ευρηματικές σειρές μυθοπλασίας, που θα χαρίσουν στο τηλεοπτικό κοινό έντονα συναισθήματα.  Η καθημερινή σειρά «Γυναίκα χωρίς όνομα» υπόσχεται να προσφέρει έντονες συγκινήσεις, καθώς η ιστορία θίγει ευαίσθητα ζητήματα.  Μια μητέρα προσπαθεί να σώσει το παιδί της που πάσχει από μια σοβαρή ασθένεια και βρίσκει μια κοπέλα για να δώσει μυελό των οστών προκειμένου να κρατήσει στη ζωή τον γιο της. Όταν, όμως, η δότρια μένει έγκυος και αρνείται να υποβληθεί στη διαδικασία αυτή ξανά, οι δύο γυναίκες συγκρούονται με ολέθρια αποτελέσματα. To σενάριο είναι της Μαρίας Γεωργιάδου, σε σκηνοθεσία της Βίκυς Μανώλη, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι Μαριάννα Τουμασάτου, Ταμίλα Κουλίεβα, Κώστας Καζανάς, Μαρκέλλα Γιαννάτου κ.α

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχουν και οι σειρές «Επιστροφή» σε σενάριο Μελίνας Τσαμπάνη και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Πανταζούδη – Σπύρου Μιχαλόπουλου με τους Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Αντώνη Καρυστινό, Αλέξανδρο Σταύρου, Αλέξανδρο Αντωνόπουλο. Πρόκειται για την ιστορία ενός 4χρονου που κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών απαγάγεται από έναν άγνωστο άντρα. Είκοσι χρόνια μετά ένας νεαρός επισκέπτεται την οικογένεια και δηλώνει πως είναι ο χαμένος γιος τους.

    Το νέο πρόγραμμα του ΑΝΤ1 υπόσχεται άφθονο γέλιο με δυο κωμικές σειρές. Η πρώτη ονομάζεται «Πέτα τη φριτέζα», σε σενάριο Γιώργου Κρητικού – Μάκη Πιτταρά και σκηνοθεσία Ανδρέα Μορφονιού, με τους Γιάννη Μπέζο, Φάνη Μουρατίδη, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Ελένη Ουζουνίδου, Τζένη Μπότση, Νικολέττα Κοτσαηλίδου και άλλους γνωστούς ηθοποιούς.

    Ενώ η δεύτερη, με τίτλο «Κάνε Γονείς να δεις καλό», σε σενάριο των Σάρα Γανωτή και Νίκου Σταυρακούδη και σκηνοθεσία Πιέρρου Ανδρακάκου και Νίκου Κρητικού με τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Ελένη Καστάνη.

    Τέλος, τα «Εγκλήματα Πάθους», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αρβανίτη είναι μία αστυνομική σειρά που αποτελείται από αυτοτελή επεισόδια σε ύφος δραματοποιημένων ντοκιμαντέρ.

    Ο κ. Τζώρτζης Ποφάντης, κλείνοντας την παρουσίαση του προγράμματος, δήλωσε πως οι τηλεθεατές έχουν υψηλές απαιτήσεις από τον ΑΝΤ1 «κι εμείς οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις αυτές. Το φετινό περιεχόμενο του προγράμματος μας, αντλεί την έμπνευσή του από την πραγματική ζωή!».

    Εκτός προγράμματος ηχηρά ονόματα

    Σε ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με το μέλλον των Γρηγόρη Αρναούτογλου και Γιώργου Λιάγκα στον ΑΝΤ1, ο Γενικός Διευθυντής Προγράμματος είπε χαρακτηριστικά πως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποια εκπομπή ή κάποια πρόταση στα σκαριά για τον Γιώργο Λιάγκα, ενώ για τον Γρηγόρη Αρναούτογλου διευκρίνισε πως βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για μία ιδιαίτερη εκπομπή στο β΄ μισό της σεζόν.

     



    ΣΧΟΛΙΑ