• Τράπεζες

    «Βγείτε έξω από τα γραφεία σας»: Πάγωσαν οι τραπεζίτες από την έφοδο, με στυλ FBI οι 120 ελεγκτές της Επιτροπής Ανταγωνισμού- Όλοι οι διάλογοι


    Έφοδο αλά FBI πραγματοποίησαν περισσότεροι από 120 ελεγκτές της Επιτροπής Ανταγωνισμού στα γραφεία των διοικήσεων των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (Eurobank, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς), την Τράπεζα Αττικής αλλά και στα γραφεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, ψάχνοντας ένα προς ένα τα e-mail που έχουν ανταλλάξει το τελευταίο διάστημα μεταξύ τους.

    Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που η Επιτροπή Ανταγωνισμού πραγματοποιεί τέτοιο «ντου» στις τράπεζες κάνοντας «φύλο και φτερό» όλα τα αρχεία και ενδεχομένως να βγουν και άλλοι… «λαγοί».

    Η συντονισμένη έφοδος από την Επιτροπή Ανταγωνισμού ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί της Πέμπτης  και βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

    Έκπληκτοι οι άνδρες της ασφαλείας των τραπεζών είδαν τα κλιμάκια να τους ζητούν να μπουν στις τράπεζες, να τους ρωτούν που βρίσκονται τα γραφεία των προέδρων, των CEOs, των γενικών διευθυντών και των υψηλόβαθμων στελεχών και ταυτόχρονα να τους απαγορεύουν να ενημερώσουν αυτούς τους οποίους επρόκειτο να «επισκεφτούν».

    Με την ίδια έκπληξη και απορία τους υποδέχθηκαν και οι γραμματείς.

    Χωρίς να χτυπήσουν την πόρτα, την άνοιγαν και ζητούσαν από τον τραπεζίτη να αφήσει ανοιχτό τον υπολογιστή του και να βγει από το γραφείο του:

    • Είμαστε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, θα ελέγξουμε τα αρχεία σας. Αφήστε τον υπολογιστή σας ανοιχτό και βγείτε από το γραφείο σας μόλις τελειώσουμε θα σας ειδοποιήσουμε….

    Χωρίς να αφήσουν στον τραπεζίτη το περιθώριο να κάνει την  παραμικρή κίνηση.

    Ακόμα και αν μίλαγαν στο τηλέφωνο τα τραπεζικά στελέχη το έκλειναν άρον άρον και έβγαιναν από το γραφείο τους.

    Στην περίπτωση που ο τραπεζίτης δεν ήταν παρών ζητούσαν από τις γραμματείς να ανοίξουν τον υπολογιστή του για να πάρουν τα αρχεία του.

    Οι 120 ελεγκτές εξοπλισμένοι με δικούς τους υπολογιστές άρχισαν να αντιγράφουν όλα τα αρχεία που βρίσκονται στους σκληρούς δίσκους των κομπιούτερ των τραπεζιτών.

    Και ενώ στις διοικήσεις των τραπεζών μέχρι αυτή την ώρα επικρατεί η απόλυτη παγωμάρα οι ελεγκτές συνεχίζουν μέχρι αυτή την ώρα το έργο τους συγκεντρώνοντας στοιχεία τα οποία στη συνέχεια θα εξεταστούν ενδελεχώς.

     



    ΣΧΟΛΙΑ