• Τράπεζες

    Βασίλης Ράπανος (Alpha Bank): Το πρόγραμμα των εμβολιασμών καταλύτης για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    EET: O Ράπανος νέος πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών

    Βασίλης Ράπανος, Πρόεδρος της ΕΕΤ


    Το πρόγραμμα των εμβολιασμών είναι ο καταλύτης για την ανάκαμψη του τουρισμού και της ελληνικής οικονομίας, υπογράμμισε πριν από λίγο ο κ. Βασίλης Ράπανος, πρόεδρος της Alpha Bank, μιλώντας στην γενική συνέλευση των μετόχων.

    Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην μεγάλη ευκαιρία που ανοίγεται για την Ελλάδα με την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και σημείωσε πως η χώρα χρειάζεται να «τρέξει» τις μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη και στο φορολογικό σύστημα και να δημιουργηθεί ένα νέο και σταθερό επί σειρά ετών θεσμικό πλαίσιο προκειμένου να ενισχυθεί η προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων.

    Υπογράμμισε πως το πρόγραμμα Ηρακλής ήταν αρωγός στην προσπάθεια μείωσης των «κόκκινων» δανείων που επέτρεψε στις τράπεζες να γυρίσουν σελίδα και να εστιάσουν στη μεγέθυνση της ελληνικής οικονομίας με την αξιοποίηση των πόρων του ταμείου Ανάκαμψης.

    Ακόμα, είπε πως η τράπεζα θα επιστρέψει από το 2023 σε «ουσιαστική μερισματική πολιτική».

    Εκτίμησε πως, παρά τον αρνητικό αντίκτυπο της πανδημίας στην πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, τα δημοσιονομικά μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων και της απασχόλησης ήταν αποτελεσματικά και συνέβαλαν στην καταγραφή μικρότερης, από την αναμενόμενη, ύφεσης. «Ιδιαίτερα εντυπωσιακή», συνέχισε ο κ. Ράπανος, «ήταν η αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην πανδημία, με την υιοθέτηση του προγράμματος ‘Next Generation E’ τον Ιούλιο 2020, ύψους 750 δισ. ευρώ», με σκοπό αφενός, την ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας και αφετέρου, την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας μετά από την πανδημική κρίση.

    «Για την Ελλάδα, η αξιοποίηση των κεφαλαίων του προγράμματος NGEU ύψους 32 δισ. θα γίνει μέσα από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με στόχο την υψηλή και βιώσιμη ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και την κοινωνική συνοχή» σημείωσε και υπογράμμισε πως:

    «Ο αποτελεσματικός συντονισμός από το επιτελικό κράτος είναι ιδιαίτερα κρίσιμος και συγχρόνως, αποτελεί και μία πρόκληση για τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος, με κατάλληλα προετοιμασμένα και στοχευμένα επενδυτικά σχέδια σε τομείς αιχμής, θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει στην αναγέννηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας».

    Διαβάστε επίσης:

    Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank): Θα πρωτοστατήσουμε στις χρηματοδοτήσεις με κριτήρια ESG

    Alpha Bank: Freedom pass για τους νέους 18-25 ετών που επιλέγουν να εμβολιαστούν κατά της Covid-19

    Βασίλης Ψάλτης: Η Alpha Bank αναλαμβάνει την ευθύνη να στηρίξει το άλμα της ελληνικής οικονομίας προς το αύριο



    ΣΧΟΛΙΑ