• Τράπεζες

    Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank): Θα πρωτοστατήσουμε στις χρηματοδοτήσεις με κριτήρια ESG

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    ΤΧΣ: Στην Alpha Bank με 9% μετά την αύξηση κεφαλαίου

    Βασίλης Ψάλτης, Alpha Bank


    «Στηρίζουμε την προσπάθεια να γυρίσει σελίδα η ελληνική οικονομία, να επιστρέψει σε τροxιά βιώσιμης ανάπτυξης. Στην Alpha Bank είμαστε μπροστάρηδες στην αναπτυξιακή πορεία προς το αύριο και θα πρωτοστατήσουμε στις χρηματοδοτήσεις με κριτήρια ESG. Έχουμε ρόλο πρωταγωνιστή στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, μέσα στην κρίση με ευελιξία, ετοιμότητα και αποφασιστικότητα προχωρήσαμε στην υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδίου», ανέφερε πριν από λίγο ο CEO της Alpha Bank κ. Βασίλης Ψάλτης, μιλώντας στην διαδικτυακή ετήσια γενική συνέλευση της τράπεζας.

    Όπως είπε «το 2020 σταθήκαμε στο πλευρό νοικοκυριών και επιχειρήσεων παρά τις πρωτοφανείς συνθήκες αβεβαιότητας λόγω της πανδημίας».

    Με το Project Galaxy η τράπεζα απηλλάγη από τα βαρίδια της πολυετούς οικονομικής κρίσης και «να μετατραπεί σε μία νέα, υγιή και εξωστρεφή τράπεζα», υπογράμμισε ο κ. Ψάλτης.

    Χαρακτήρισε την τιτλοποίηση «ορόσημο» που επιτρέπει στην Alpha Bank να χαράξει νέα πορεία και να πρωταγωνιστήσει στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Απόδειξη στις προοπτικές της τράπεζας είναι και η εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών –και των Ελλήνων μετόχων της- που υπερκάλυψαν την πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 800 εκατ. ευρώ. Προηγουμένως (το 2020 και το 2021) η τράπεζα είχε προχωρήσει στην έκδοση δύο ομολόγων Tier II συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ.

    Στόχος τώρα είναι νέες κινήσεις για την περαιτέρω μείωση των κόκκινων δανείων κατά 8,1 δισ. ευρώ ώστε ο δείκτης των NPLs να διαμορφωθεί στο 2% το 2024.

    «Το Project Galaxy, ήταν η τιτλοποίηση-ορόσημο που εξυγίανε δραστικά τον ισολογισμό της τράπεζας και αποτελεί εφαλτήριο για την επιστροφή της σε τροχιά ισχυρής κερδοφορίας, την πρόοδο του εταιρικού της μετασχηματισμού, την επιτάχυνση του εκσυγχρονισμού της για την παροχή νέων υψηλού επιπέδου προϊόντων και υπηρεσιών στους πελάτες καθώς και τη διαμόρφωση ενός νέου περιβάλλοντος εργασίας που επιβραβεύει την παραγωγικότητα, την καινοτομία και τη δημιουργικότητα των εργαζομένων» σημείωσε ο κ. Ψάλτης.

    Το 2020 δάνεια πελατών της ύψους 5,5 δισ. ευρώ μπήκαν σε καθεστώς αναστολής πληρωμής δόσεων, ενώ οι νέες εκταμιεύσεις στην Ελλάδα ήταν ύψους 5,6 δισ. ευρώ, κυρίως προς τους κλάδους της μεταποίησης, του εμπορίου, των μεταφορών, της ενέργειας και του τουρισμού, επίδοση που αποτελεί την υψηλότερη που έχει επιτευχθεί από το 2008.

    Παράλληλα, η τράπεζα προσφέρει ενεργά νέες λύσεις για τη διευκόλυνση των πελατών της που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προσωρινές δυσκολίες, προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν επίπτωση στις πληρωμές τους.

    Συμπληρωματικά των μέτρων αυτών, αποτελεί το επιτυχημένο πρόγραμμα κρατικών επιδοτήσεων δόσεων στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας «Γέφυρα», στο οποίο έχουν εγγραφεί το πρώτο τρίμηνο 2021 δανειολήπτες στεγαστικών δανείων της Alpha Bank που αντιστοιχούν σε υπόλοιπα χορηγήσεων ύψους περίπου 1,1 δισ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Alpha Bank: Freedom pass για τους νέους 18-25 ετών που επιλέγουν να εμβολιαστούν κατά της Covid-19

    Βασίλης Ψάλτης: Η Alpha Bank αναλαμβάνει την ευθύνη να στηρίξει το άλμα της ελληνικής οικονομίας προς το αύριο

    Alpha Bank: Νέα τιμή στόχος €1,32 από Eurobank Equities – 30% το upside



    ΣΧΟΛΙΑ