• Τράπεζες

    UniCredit: Μοιράζει στους μετόχους πάνω από 6,5 δισ. μετά το deal της Alpha Bank

    • NewsRoom
    Andrea Orcel, CEO UniCredit Bank

    Andrea Orcel, CEO UniCredit Bank


    Μιλώντας στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης που ακολούθησε την ανακοίνωση της προσφοράς για την Alpha Bank, o διευθύνων σύμβουλος της UniCredit επιβεβαίωσε τον στόχο μιας «γενναιόδωρης, επαναλαμβανόμενης και βιώσιμης διανομής κεφαλαίων στους μετόχους» μετά το deal.

    Επανέλαβε δε ότι στόχος της ιταλικής τράπεζας είναι να διανείμει «πάνω από 6,5 δισεκατομμύρια» φέτος.

    «Πάντα λέγαμε ότι συνεχίζουμε να δημιουργούμε πλεονάζον κεφάλαιο, που θα χρησιμοποιηθεί είτε για περαιτέρω αύξηση του ποσού της διανομής είτε για την αγορά κερδών σε πολλαπλάσια που θεωρούμε βολικά», εξήγησε: «Αυτό ακριβώς κάνουμε τώρα» με την εξαγορά της θυγατρικής της Alpha Bank στη Ρουμανία. H εξαγορά εξάλλου δεν αλλάζει την εστίαση σε ό,τι αφορά τη χρήση του πλεονάζοντος κεφαλαίου, η οποία εξακολουθεί να εξαρτάται από ευκαιρίες», ανέφερε ο CEO της UniCredit, Andrea Orcel.

    Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, η συγχώνευση των θυγατρικών των δύο τραπεζών στη Ρουμανία αναμένεται να έχει αντίκτυπο στον δείκτη CET1 της UniCredit κατά περίπου 15 μονάδες βάσης και, μαζί με την εμπορική εταιρική σχέση που εδράζεται στις υψηλές δυνατότητες παραγωγής νέων προϊόντων και υπηρεσιών, αναμένεται να αυξήσει, βάσει τρέχουσας κερδοφορίας, κατά περισσότερο από Ευρώ 100 εκατ. την Καθαρή Κερδοφορία της UniCredit. Για την Alpha Bank, η συνολική συναλλαγή διατηρεί αμετάβλητες τις προσδοκίες για τα Καθαρά Κέρδη, ενώ ενισχύει περαιτέρω τα κεφαλαιακά αποθέματά κατά περισσότερο από 100 μονάδες βάσης, οδηγώντας την Απόδοση Ενσώματων Ιδίων Κεφαλαίων (RoTE) υψηλότερα κατά τουλάχιστον 50 μονάδες βάσης, με δυνατότητα περαιτέρω ανόδου, προερχόμενη από την εμπορική συμφωνία.

    Οι δηλώσεις Orcel επιτάχυναν την άνοδο της μετοχής της UniCredit, οδηγώντας τη σε κέρδη άνω του 2%, που περιορίστηκαν ωστόσο στη συνέχεια.

    Διαβάστε επίσης

    Andrea Orcel (Unicredit) για Alpha Bank: Είναι η καλύτερη συμμαχία που θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει

    ΤΧΣ: Επικροτούμε τη συμφωνία Alpha Bank με Unicredit, θα γίνει διαγωνιστική διαδικασία

    Μεγάλο deal 1 δισ. Alpha Bank με Unicredit για το 9% του ΤΧΣ, την πώληση στη Ρουμανία και την AlphaLife



    ΣΧΟΛΙΑ