• Τράπεζες

    Τράπεζα της Αγγλίας: Νέα αύξηση επιτοκίων κατά 0,25

    • NewsRoom
    Ο διοικητής στην Τράπεζα της Αγγλίας Άντριου Μπέιλι

    Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Άντριου Μπέιλι


    Παρά την αναταραχή των τελευταίων εβδομάδων στον τραπεζικό κλάδο, η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε μία νέα αύξηση στα επιτόκια την Πέμπτη, κατά 0,25 με το βασικό επιτόκιο πλέον να ανεβαίνει στο 4,25%.

    Νωρίτερα, οι οικονομολόγοι είχαν εκτιμήσει μία μικρή κίνηση στην αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα στη σκιά των τελευταίων στοιχείων για τον πληθωρισμό, τα οποία έδειξαν επιτάχυνση του ρυθμού αύξησης κατά 10,4% από 10,1%.

    Πρόκειται για την 11η συνεχή αύξηση επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας, η οποία ξεκίνησε, νωρίτερα από άλλες κεντρικές τράπεζας να αυξάνει σταδιακά τα επιτόκια, τον Δεκέμβριο του 2021.

    Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας Άντριου Μπέιλι ανέφερε ότι ο πληθωρισμός είναι η κύρια προτεραιότητα των Βρετανών τραπεζιτών.

    «Εάν υπάρξουν ενδείξεις για πιο επίμονες πιέσεις του πληθωρισμού, τότε θα απαιτηθεί περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής», ανέφερε η Τράπεζα της Αγγλίας στα πρακτικά που δημοσιοποιήθηκαν την Πέμπτη.

    Με τις δηλώσεις αυτές, οι Βρετανοί τραπεζίτες επιχειρούν να μετριάσουν τις προσδοκίες των αγορών για παύση στην αύξηση των επιτοκίων, ύστερα από τα τελευταία απογοητευτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό.

    Οι επενδυτές πλέον εκτιμούν μία ακόμη αύξηση των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας.



    ΣΧΟΛΙΑ