ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα μυστήρια των ΕΛΠΕ, το ράλι και ο θεσμικός, οι νέες business του Χατζημηνά, η εμπιστοσύνη στον Ψάλτη, η ένοχη σιωπή Superbet και Καλαμβόκη, τι συμβαίνει στην Bluehouse και η ρελάνς της Παληού
Στις αγορές βγήκε το πρωί Τρίτης (10/9) η Τράπεζα Πειραιώς με την έκδοση ομολόγου Tier 2, με ωρίμανση στην 11ετία και δικαίωμα ανάκλησης σε έξι έτη.
Η τράπεζα αντλεί τελικώς 650 εκατ. ευρώ, έναντι αρχικού στόχου για 600 εκατ. ευρώ.
Στην έκδοση της Πειραιώς για πρώτη φορά φέτος δεν γίνεται τιμολόγηση με ονομαστικό επιτόκιο, όπως γίνεται για τους high yield εκδότες αλλά με spread επί του swap rate. Αυτό συμβαίνει επειδή έχει βελτιωθεί το αξιόχρεο της Τράπεζας και της χώρας.
Η συγκεκριμένη έκδοση έχει spread 3,15% over swap rate (5,50%επιτόκιο).
Θα ακολουθήσει tender και επαναγορά προηγούμενης έκδοσης Tier 2 ομολόγου της Πειραιώς που λήγει στις 19 Φεβρουαρίου 2030, ύψους 500 εκατ. ευρώ, για τη βελτίωση του κόστους και παράλληλα για να βελτιωθεί η συνεισφορά της έκδοσης στα κεφάλαια. Όσοι ανταλλάξουν παλαιότερους τίτλους θα έχουν προτεραιότητα στην κατανομή των νέων.
Ήδη με την προηγούμενη έκδοση του πράσινου ομολόγου τον Ιούλιο η Τράπεζα είχε ενισχύσει το δείκτη MREL στο 28,3% και ήταν η πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα που πέτυχε τον τελικό δεσμευτικό στόχο ένα χρόνο πριν την καταληκτική ημερομηνία του Δεκεμβρίου 2025 που έχει τεθεί από τις εποπτικές αρχές.
Ο MREL είναι στο 28,7% pro forma και θα παραμείνει στα επίπεδα αυτά στο τέλος του έτους. Στόχος της Πειραιώς είναι να διατηρεί ένα περιθώριο πάνω από την εποπτική απαίτηση για MREL 27,9%.
Ανάδοχοι είναι οι Barclays, Deutsche Bank, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Nomura και UBS.
Σημειώνεται ότι η Πειραιώς έδωσε mandate σε Barclays, Deutsche Bank, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Nomura και UBS για την πρόωρη επαναγορά με μετρητά, ομολόγων από την έκδοση Tier 2 με ωρίμανση στις 19 Φεβρουαρίου 2030, ύψους 500 εκατ. ευρώ, με κουπόνι 5,5%.
Διαβάστε επίσης
Λιμένας Θεσσαλονίκης: Η πύλη ανάπτυξης για τη Νοτιοανατολική και Κεντρική Ευρώπη
Τζόζεφ Τσάι (Alibaba): Σε σπάνιες ποικιλίες γαλλικού οίνου επενδύει ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Στην τελική ευθεία για την εισαγωγή των Attica Stores στο Χρηματιστήριο
- Θ. Τσούφης (Πλαστικά Θράκης): Η συσκευασία μετατρέπεται από κόστος σε επένδυση που αναδεικνύει την αξία του προϊόντος
- Χρηματιστήριο: Οι υπεραξίες από τις γεωτρήσεις και το σενάριο που οδηγεί σε υψηλό 18 ετών την HelleniQ Energy
- Τα μυστήρια των ΕΛΠΕ, το ράλι και ο θεσμικός, οι νέες business του Χατζημηνά, η εμπιστοσύνη στον Ψάλτη, η ένοχη σιωπή Superbet και Καλαμβόκη, τι συμβαίνει στην Bluehouse και η ρελάνς της Παληού
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.