• Τράπεζες

    Τι ερευνούσαν οι εισαγγελείς στη Signature Bank πριν καταρρεύσει

    Signature bank

    Signature bank


    Tη σχέση της Signature Bank με πελάτες της που συνδέονται με την αγορά κρυπτονομισμάτων κρυπτογράφησης προτού οι ρυθμιστικές αρχές βάλουν “λουκέτο” στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα το προηγούμενο Σαββατοκυριακο διερευνούσαν οι εισαγγελικές αρχές των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Bloomberg που επικαλείται πηγές με γνώση του θέματος.

    Οι ερευνητές του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον και στο Μανχάταν εξέταζαν κατά πόσον η τράπεζα -που έχει πλέον καταρρεύσει- έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για τον εντοπισμό πιθανής νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες από τους πελάτες της, ενώ και η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) είχε βάλει στο μικροσκόπιό της τη δραστηριότητα της τράπεζας.

    Η χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε χθες ότι η απόφασή της να κλείσει την Signature Bank δεν είχε “καμία σχέση με τα κρυπτονομίσματα”, αλλά προκλήθηκε από “μια σημαντική κρίση εμπιστοσύνης στην ηγεσία της τράπεζας” μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank.

    Η Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων των ΗΠΑ (FDIC), η οποία έχει αναλάβει τον έλεγχο της τράπεζας, αρνήθηκε να σχολιάσει την έκθεση.

    Η τράπεζα Signature Bridge Bank, η οποία λειτουργεί υπό την εποπτεία της FDIC και η οποία δημιουργήθηκε μετά το κλείσιμο της Signature Bank από τις κρατικές ρυθμιστικές αρχές, αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει.

    Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ έκλεισαν την Κυριακή την Signature Bank με έδρα τη Νέα Υόρκη, στην τρίτη μεγαλύτερη χρεοκοπία στην τραπεζική ιστορία των ΗΠΑ, και δύο ημέρες μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank (SVB).

    Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, σχεδόν το ένα τέταρτο των καταθέσεων στη Signature Bank προερχόταν από τον κλάδο των κρυπτονομισμάτων, αλλά η τράπεζα ανακοίνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο ότι θα συρρικνώσει τις καταθέσεις της που σχετίζονται με τον συγκεκριμένο κλάδο κατά 8 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Διαβάστε επίσης:

    Sell off: Σε τρεις συνεδριάσεις το 1% της Alpha έχει αλλάξει χέρια δύο φορές, βουτιά 20% για τις τράπεζες από τα φετινά υψηλά – Επίθεση σε όλα τα blue chips



    ΣΧΟΛΙΑ