ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην αποκάλυψη πως υπάρχουν συζητήσεις μεταξύ των μεγαλομετόχων της Deutsche Bank και του προέδρου της Πολ Αχλάιτνερ για μια πιθανή συγχώνευση με την Commerzbank, προχώρησαν καλά πληροφορημένες πηγές που μίλησαν στο Bloomberg.
Ο κ. Αχλάιτνερ έχει συνομιλήσει τους τελευταίους μήνες με επενδυτές και κυβερνητικούς αξιωματούχους για το ενδεχόμενο. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή δεν διεξάγονται επίσημες συζητήσεις μεταξύ των δύο τραπεζών και οποιαδήποτε κίνηση δεν θα πραγματοποιηθεί άμεσα. Οι συζητήσεις αφορούν μια πιθανή συμφωνία στο μέλλον.
Εκπρόσωπος της Deutsche Bank αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.
Ένα βασικό εμπόδιο είναι η χαμηλή τιμή της μετοχής της Deutsche Bank, με τους επενδυτές να τονίζουν στον κ. Αχλάιτνερ πως δεν θέλουν μια συγχώνευση με την Commerzbank αυτή τη στιγμή επειδή θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια αύξηση κεφαλαίου και μεγάλες διαγραφές, ανέφεραν οι πηγές του Bloomberg.
H μετοχή της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας έχει υποχωρήσει 39% φέτος, ενώ της Commerzbank έχει καταγράψει απώλειες 24%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τοξικά ανθρωπάκια και haters σιωπήστε: Η Εθνική σας ξεπέρασε, ο Γιάννης, ο Σπανούλης και τ’ άλλα παιδιά σας απάντησαν
- Γιατί έκαναν ράλι τράπεζες και Aktor, το μεγάλο μυστικό της Intralot, o θρίαμβος Κούστα και δικηγόρων, τι λένε οι «σουπερμαρκετάδες» για το Holiday Inn, το ηθικό της Φραγγιά των Σπετσών, και η Βίσση, η ΕΛΠΙΔΑ και η D&A productions
- Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος: Όπως με βοήθησαν και εμένα, έτσι θέλω να βοηθήσω τώρα τα νέα παιδιά να σταδιοδρομήσουν στη θάλασσα
- Ποιοι εργολάβοι διεκδικούν διαγωνισμούς ΣΔΙΤ ύψους 1,1 δισ. ευρώ
