• Τράπεζες

    Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων: Εγκρίθηκε το συμφωνητικό για τη συγχώνευση με την Παγκρήτια Τράπεζα

    Μιχάλης Μαρακάκης,

    Μιχάλης Μαρακάκης,


    Η γενική συνέλευση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, ενέκρινε με ποσοστό 98,4% το από 13/4/2022 συμφωνητικό με την Παγκρήτια Τράπεζα, στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης συγχώνευσης των δύο πιστωτικών ιδρυμάτων για τη δημιουργία μιας νέας τράπεζας με την ονομασία “Candia Bank”.

    Όπως δήλωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, Μιχάλης Μαρακάκης, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας συγχώνευσης των δύο τραπεζών, δημιουργείται ο 5ος πόλος, δηλαδή η πέμπτη μεγαλύτερη τράπεζα, με ένα ενεργητικό που σε δύο χρόνια θα ξεπεράσει τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ. “Θεωρώ ότι ήταν μία επιτυχημένη διαδικασία μέχρι σήμερα και είμαι ευτυχής που ολοκληρώνεται πολύ σύντομα”, τόνισε χαρακτηριστικά.

    Όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες συγχώνευσης, η κεντρική δίοικηση της νέας τράπεζας θα είναι στην Αθήνα και θα δημιουργηθούν παράλληλα δύο περιφερειακές διοικήσεις στο Ηράκλειο και τα Χανιά.

    Σύμφωνα με τον κ. Μαρακάκη, στόχος της νέας τράπεζας θα είναι και η επέκταση του δικτύου των καταστημάτων της σε όλη την Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ