Τράπεζες

Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση για νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση στην Τράπεζα Πειραιώς

Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου

Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου


Πραγματοποιήθηκε χθες νέα συνάντηση της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την υπογραφή νέας Επιχειρησιακής Σύμβασης, χωρίς ωστόσο να καταλήξουν οι δυο πλευρές σε συμφωνία.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, ήταν η δεύτερη συνάντηση που προέκυψε έπειτα από την πετυχημένη γενική απεργία της 21ης Ιουλίου, η οποία ανάγκασε τη Διοίκηση να προσέλθει ξανά στο τραπέζι του διαλόγου.

«Από την πλευρά μας, τονίσαμε – για μια ακόμη φορά – τη μεγάλη συνεισφορά των εργαζομένων στα θετικά αποτελέσματα της Τράπεζας και τη δίκαιη απαίτηση για μια επιχειρησιακή σύμβαση που θα καλύπτει τις ανάγκες τους.

Από την πλευρά της, η Διοίκηση, δείχνει να βελτιώνει τη στάση της στις διεκδικήσεις μας, ωστόσο προτάσσει ακόμα – ως επιχειρήματα – τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες.

Εκτίμησή μας είναι ότι υπάρχουν ακόμα βάσιμα και σημαντικά περιθώρια βελτίωσης και γι’ αυτό κρατάμε ενεργό στο σύνολό του το διεκδικητικό πλαίσιο με τα αιτήματά μας», αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου των εργαζομένων επισημαίνοντας ότι «στην επόμενη συνάντηση, αναμένουμε από την πλευρά της Τράπεζας συγκεκριμένες πλέον προτάσεις, τόσο επί των θεσμικών, όσο και επί των οικονομικών θεμάτων. Παραμένουμε προσηλωμένοι στις διεκδικήσεις μας, σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα προκειμένου να υπογραφεί επιχειρησιακή σύμβαση που θα καλύπτει στο σύνολο τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων».

Ο σύλλογος διεκδικεί:

  • Την προστασία της εργασίας μέσα από την επανεκπαίδευση του προσωπικού σε νέα καθήκοντα και ρόλους, σύμφωνα με το νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται στην τραπεζική εργασία.
  • Την ενίσχυση του εισοδήματος, την προστασία της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων και τη δίκαιη ρύθμιση των αμοιβών σε ειδικούς ρόλους και θέσεις ευθύνης.

Διαβάστε επίσης:

Χατζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Καθοριστικός ο τραπεζικός κλάδος για τη μετάβαση στη βιώσιμη ανάπτυξη

Ψάλτης (Alpha Bank): Τράπεζες, επιχειρήσεις και Πολιτεία να σταθμίσουν την ταχύτητα μετάβασης προς τη βιώσιμη ανάπτυξηΣΧΟΛΙΑ