Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Τράπεζα Πειραιώς: Τι επιδόματα προβλέπει η νέα επιχειρησιακή σύμβαση 2020-2021

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς

Διετούς διάρκειας με αναδρομική ισχύ από 1/1/2020

Υπεγράφη από το Σύλλογό Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΤΠ) και την Τράπεζα Πειραιώς η νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση, με την οποία ενδυναμώνεται η θέση όλων των εργαζόμενων στην Τράπεζα, βελτιώνεται οικονομικά και θεσμικά το εργασιακό περιβάλλον και παρέχεται προοπτική και ασφάλεια για το μέλλον.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΣΕΤΠ «Η υπογραφή της Σύμβασης, είναι αποτέλεσμα μιας – μεγάλης σε χρόνο – διαδικασίας διαπραγμάτευσης με την Τράπεζα, που έλαβε χώρα στο ιδιαίτερο περιβάλλον που δημιούργησε η πανδημία, με επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία και κατ’ επέκταση στην Τράπεζα».

Η νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση είναι 2ετούς διάρκειας και περιλαμβάνει σημαντικές ρυθμίσεις:

• Αυξήσεις σε επιδόματα και παροχές
(Επίδομα παιδικής μέριμνας, βρεφονηπιακού σταθμού)
• Πρωτοποριακές διατάξεις
(Άδεια για ετήσιο προληπτικό ιατρικό έλεγχο, άδεια γονέα που δεν ασκεί την επιμέλεια τέκνου, οικονομική ενίσχυση τριτέκνων – πολυτέκνων)
• Επιβράβευση Δικτύου Καταστημάτων
• Ψηφιοποίηση: Εκπαίδευση εργαζομένων – μέτρα για την απασχόληση
• Διαδοχή των Συμβάσεων και Προστασία της Απασχόλησης
• Ομογενοποίηση Εργασιακών Σχέσεων
(Επιστημονικό Επίδομα, επίδομα άριστης γνώσης ξένης γλώσσας)

Η υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης στις δεδομένες συνθήκες είναι ιδιαίτερης σημασίας.

«O Σύλλογός μας – Σ.Ε.Τ.Π. – αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση με την υπογραφή της νέας Επιχειρησιακής και θα συνεχίσει να είναι σταθερά προσανατολισμένος στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της νέας εποχής του Τραπεζικού Συστήματος», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε εδώ αναλυτικά την Επιχειρησιακή Σύμβαση