• Τράπεζες

    Σε νέες διαπραγματεύσεις για πιθανή συγχώνευση Deutsche Bank και Commerzbank

    Deutche Bank

    Deutche Bank


    Αναζωπυρώνονται τα σενάρια για την πιθανότητα συγχώνευσης των γερμανικών τραπεζών Deutsche Bank και Commerzbank.

    Σύμφωνα με το Reuters, το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας Deutsche Bank αποφάσισε την διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με την ανταγωνιστική τράπεζα Commerzbank προκειμένου να εξεταστεί η σκοπιμότητα συγχώνευσης. Η πηγή που επικαλείται το Reuters, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που δημοσίευσε νωρίτερα η εφημερίδα “The Welt am Sonntag.”

    Άλλωστε την Παρασκευή το Bloomberg, αναφέρθηκε και αυτό στην επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών. Όπως μετέδωσε πως οι διαπραγματεύσεις είναι άτυπες και τα εποπτικά συμβούλια των τραπεζών δεν έχουν λάβει εντολή να επιδιώξουν συμφωνία, τονίζοντας ότι παρόλο που η Deutsche Bank εξακολουθεί να εξετάζει και άλλες εναλλακτικές, οι αντιστάσεις του διευθύνοντος συμβούλου, Κρίστιαν Σέβινγκ έχουν εμφανώς καμφθεί.

    Υπενθυμίζεται πως η ιδέα για συγχώνευση των δύο τραπεζών είχε ακουστεί για πρώτη φορά το 2016. Παρά την αλλαγή στάσης, ειδικά από τη νέα διοίκηση της Deutsche Bank, τα αποτελέσματα των δύο τραπεζών παραμένουν απογοητευτικά, καθώς κάθε προσπάθεια ανάκαμψης δεν έχουν αποδώσει μέχρι σήμερα τα προσδοκώμενα.



    ΣΧΟΛΙΑ