• Τράπεζες

    Σε εξέλιξη η σύσκεψη Σταϊκούρα-τραπεζιτών για τις επιπτώσεις του κορονοϊού

    «Λίφτινγκ» στον προϋπολογισμό πριν ψηφιστεί – Το «μέρισμα» και τα... «κρυφά» στοιχεία της ανάπτυξης

    Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός Οικονομικών


    Σε εξέλιξη βρίσκεται η σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών στην οποία συμμετέχουν οι CEOs και εκπρόσωποι της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Σταϊκούρας.

    Τo θέμα της σύσκεψης είναι οι επιπτώσεις από τον κορονοϊό σε όλο το φάσμα της οικονομίας, τις επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά και φυσικά τις ίδιες τις τράπεζες.

    Στο επίκεντρο θα τεθούν και οι ανακοινώσεις της ΕΚΤ για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με χαμηλότερα επιτόκια καθώς και συμπληρωματικές αγορές στο QE 120 δισ. ευρώ μέχρι τέλος του χρόνου.

    Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και οι υφυπουργοί Γιώργος Ζαββός και Θόδωρος Σκυλακάκης, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, ο πρόεδρος του ΣΟΕ Μιχάλης Αργυρού και από τις τράπεζες οι τραπεζίτες κκ. Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς), Βασίλης Ψάλτης (Alpha), Φωκίων Καραββίας και Θ. Καλαντώνης (Eurobank), από την Εθνικοί οι κκ. Παύλος Μυλωνάς και  Γ. Μιχαηλίδης, ο Θεόδωρος Πανταλάκης της Attica Bank και η Χαρούλα Απαλαγάκη της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.



    ΣΧΟΛΙΑ