ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το βασικό της επιτόκιο αύξησε για δεύτερη φορά φέτος η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας, από 4,5% σε 5% σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσε που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της.
«Στις 23 Απριλίου 2021, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ρωσίας αποφάσισε να αυξήσει το βασικό επιτόκιο στο 5% ετησίως. Νοικοκυριά και επιχειρήσεις αναμένουν αύξηση πληθωρισμού. Η ανάκαμψη της ζήτησης γίνεται όλο και πιο σταθερή και σε ορισμένους τομείς υπερβαίνει την ικανότητα της παραγωγής», αναφέρεται στην ανακοίνωση σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS.
Η Τράπεζα της Ρωσίας θα εξετάσει την ανάγκη περαιτέρω αυξήσεων του βασικού επιτοκίου στις προσεχείς συνεδριάσεις της, καταλήγει το δημοσίευμα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γιέργκ Κούκις: Στην Morgan Stanley προσελήφθη ο τέως αντιπρόεδρος της Goldmann Sachs και πρώην ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας
- Θεοδωρικάκος: Εντοπίστηκαν περιστατικά αισχροκέρδειας για τα οποία έρχονται πρόστιμα
- ΤτΕ: Μειώθηκε στο 4,57% το επιτόκιο των νέων δανείων τον Φεβρουάριο – Αμετάβλητο των νέων καταθέσεων
- Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Qualco Intelligent Finance ανακοινώνουν νέο Δείκτη Οικονομικού Κλίματος για την Ελλάδα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.