ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Μπόρις Βούισιτς, διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Κροατίας, ορίστηκε επίσημα τη Δευτέρα ως ο επόμενος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπως μεταδίδει το Reuters.
Έχοντας εξασφαλίσει την υποστήριξη των 21 υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο Βούισιτς αναμένεται τώρα να αναλάβει τα νέα καθήκοντα του την 1η Ιουνίου από τον Ισπανό Λουίς ντε Γκίντος.
Αναλαμβάνει τα καθήκοντα του σε μια περίοδο που η ΕΚΤ έχει πετύχει να φέρει τον πληθωρισμό στον στόχο της και σε αυτό το πλαίσιο δεν εξετάζει αλλαγές στα επιτόκια της σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο.
Η απόφαση δίνει επίσης σε μία από τις μικρότερες οικονομίες της Ευρώπης την ευκαιρία να αναλάβει μια κορυφαία θέση στην ΕΚΤ, μια σχετικά σπάνια περίπτωση για έναν θεσμό που κυριαρχείται από τις τέσσερις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης από την ίδρυση του πριν από περισσότερο από ένα τέταρτο του αιώνα, όπως σημειώνει το Reuters.
Διαβάστε επίσης
Γαλλία: Ο Λεκορνί ενεργοποιεί το άρθρο 49.3 για την έγκριση του προϋπολογισμού
Μερτς: Δεν θέλουμε εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ, αλλά η ΕΕ είναι έτοιμη να απαντήσει
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μητσοτάκης: Επίσκεψη στα φυλάκια της Ρω και της Στρογγυλής
- Κόσοβο: Η ετυμηγορία για τον Θάτσι απειλεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες
- Δημήτρης Δέμος (DEMO): Από το φαρμακείο στου Παπάγου, στην κορυφή της φαρμακοβιομηχανίας με όραμα μια Ελλάδα πρωταγωνίστρια στην έρευνα βιοτεχνολογίας
- Ο Ζελένσκι δηλώνει έτοιμος να συναντηθεί με τον Πούτιν στη σύνοδο κορυφής της G20 στο Μαϊάμι
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.