• Τράπεζες

    Ραγδαίες εξελίξεις: Νέος CEO στην Alpha Bank ο Βασίλης Ψάλτης

    • NewsRoom

    alpha bank


    Ραγδαίες εξελίξεις φέρνει η απόφαση του Γιώργου Αρώνη να αποσύρει την υποψηφιότητά του για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Alpha Bank προκειμένου «να διασφαλίσει την ενότητα στο εσωτερικό της τράπεζας».

    Σε επιστολή του που εστάλη χθες προς τα μέλη τη Δ.Σ. της τράπεζας αλλά και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Γ. Αρώνης, αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, «την ανάγκη ενότητας στην τράπεζα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες προκλήσεις και να επιτευχθεί η επάνοδος της τράπεζας σε ανοδική πορεία».

    Όπως σημειώνει «η διαδικασία θα ήταν οριακή και ένα αποτέλεσμα 6-5 ή και 7-4 για την εκλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου θα άφηνε βαθιά σημάδια στην τράπεζα, νικητές και ηττημένους κάτι που ίσως ήταν φυσιολογικό και αναμενόμενο σε άλλες εποχές αλλά αξεπέραστο στη συγκυρία που βρισκόμαστε». Στο πλαίσιο αυτό για το καλό της ενότητας της τράπεζας αποφάσισε την απόσυρσή της υποψηφιότητάς του για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Alpha Bank.

    Με βάση την παραπάνω εξέλιξη διευθύνων σύμβουλος στην Alpha Bank θα εκλεγεί ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου, Βασίλης Ψάλτης.

    Η απόφαση θα ληφθεί στις 29 Νοεμβρίου όπου θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Alpha Bank.

    Το «who is who» του Βασίλη Ψάλτη

    Ο Βασίλης Ψάλτης

    Ο Βασίλης Ψάλτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και Διδακτορικού Διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, του University of St. Gallen στην Ελβετία, με ειδίκευση στην Τραπεζική και στα Οικονομικά. Εργάσθηκε ως Αναπληρωτής Chief Financial Officer στην Εμπορική Τράπεζα και στη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής της ABN AMRO στο Λονδίνο. Εργάζεται στην Alpha Bank από το 2007, το 2010 ανέλαβε Chief Financial Officer και το 2012 Γενικός Διευθυντής.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Alpha Bank: Σε 48 ώρες ο νέος CEO

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιώργος Μυλωνάς (Αλουμύλ): «Θα συνεισφέρω προσωπικά στην πρότασή μας στις τράπεζες»

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Οι τέσσερις «σωματοφύλακες» της Eurobank και πώς πήραν την απόφαση για τη δημιουργία «καλής» τράπεζας



    ΣΧΟΛΙΑ