• Ροή Ειδήσεων

    Alpha Bank: Σε 48 ώρες ο νέος CEO

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Η εξαδέλφη Θεανώ…

    Ζορίζουν, μαθαίνω, τα πράγματα για την Ναυτεμπορική. Η εταιρεία έχει δάνειο ύψους 6 εκατ ευρώ στην Eurobank και προσπαθεί να είναι συνεπής στην ρύθμιση που έγινε πριν περίπου δύο χρόνια. Ωστόσο, η στήλη πληροφορείται ότι η κατάσταση επιδεινώνεται και αυξάνονται τα χρέη προς το δημόσιο ενώ η τράπεζα αναμένεται να ξαναδεί το δάνειο στις αρχές του 2019. Το ενδιαφέρον, όμως, της υπόθεσης είναι ότι η ιστορική εφημερίδα έχει μία πολιτική αβάντα. Κι αυτή δεν είναι άλλη από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Θεανώ Φωτίου (η κυρία με τα γεμιστά), η οποία είναι εξαδέλφη με τις κυρίες Αθανασιάδη (τις εκδότριες της εφημερίδας). Εξάλλου, η Θεανώ Φωτίου ήταν εκείνη που τις πήρε από το χέρι και τις πήγε στον κυρ Αλέκο Φλαμπουράρη όταν τους τελευταίους μήνες του 2016 η Eurobank έκανε κινήσεις καταγγελίας των δανείων. Ο κυρ Αλέκος μεσολάβησε στην τράπεζα έγινε η ρύθμιση, ωστόσο σύντομα λόγω αύξησης των άλλων χρεών (ταμείο, εφορία) θα σκουρύνουν κι άλλο τα πράγματα…

    Λευκός καπνός στην Alpha Bank

    Την Πέμπτη κληρώνει για τον νέο CEO της Alpha Bank και μαθαίνω ότι τα στοιχήματα πέφτουν βροχή… Μαθαίνω ότι στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα υπάρχει και η επίσημη ανακοίνωσης με το όνομα του εκλεκτού… Αρώνης η Ψάλτης λοιπόν; Mέχρι τελευταία στιγμή όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. 

    Δεν σηκώνει κεφάλι…

    Ασήκωτο το χρηματιστήριο. Μετά το δυναμικό ξεκίνημα, έκλεισε με οριακή άνοδο. Οι επενδυτές στο ΧΑ είναι νευρικοί και χωρίς καύσιμα. «Κακής ποιότητας», όπως έλεγε στην στήλη έμπειρος στέλεχος της αγοράς. 

    Το κράτησε η Eurobank

    Αν δεν υπήρχε το deal της Eurobank ο Γενικός Δείκτης θα είχε πέσει στα τάρταρα δεδομένου του MSCI. Η μετοχή της τράπεζας βρέθηκε στο επίκεντρο έφθασε το +20% και με συναλλαγές περίπου 47 εκατ ευρώ. Το άλλο να κάνει;

    Τρελές επιτυχίες…

    Δεν μας τα λέει καλά το ΤΑΙΠΕΔ. Μολονότι ο πρόεδρος Άρης Ξενόφος πήγε με τις καλύτερες προδιαγραφές τα projects δεν τσουλάνε. Μία το Διεθνές Αεροδρόμιο που παρά λίγο να χάσουμε 700 εκατ ευρώ από την παράταση της παραχώρησης, μία τα περιφερειακά λιμάνια που κολλάνε, ήρθε και η μαρίνα της Χίου να αποδείξει ότι κάτι δεν πάει καλά… Χθες, κατατέθηκε μόνο μία δεσμευτική προσφορά! 

     Έχει λυσσάξει…

    Ο λόγος για τον Παναγιώτης Ρουμελιώτης, πρόεδρο της Attica Bank, ο οποίος έχει φαγωθεί να φύγει ο Θόδωρος Πανταλάκης. Μαθαίνω όμως ότι παρά την σκανδαλολογία των τρολς του ΣΥΡΙΖΑ ότι έρχεται ποινική δίωξη για τον Πανταλάκη με την κατηγορία ότι δεν δικαιολογεί το Πόθεν Εσχες 4 εκατ ευρώ, ο επόπτης δεν μασάει εύκολα! Βέβαια, ποτέ μη λες ποτέ! 

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ