• Τράπεζες

    Ψηφιακά δάνεια της Τράπεζας Πειραιώς: Από 500 μέχρι 15.000 ευρώ γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια


    Ήρθαν και τα ψηφιακά δάνεια. Η Τράπεζα Πειραιώς καινοτομεί και προσφέρει, πρώτη στην ελληνική αγορά, ένα ψηφιακό δάνειο, το e- loan by winbank. Ένα καταναλωτικό δάνειο, που ο πελάτης υποβάλλει το αίτημα ηλεκτρονικά, υπογράφει ψηφιακά τη σύμβαση και εκταμιεύει το δάνειό του εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια, από τον χώρο του και στον χρόνο που επιθυμεί. Το e-loan προσφέρεται και διεκπεραιώνεται αποκλειστικά μέσω της winbank.

    Το ύψος του δανείου μπορεί να κυμανθεί από 500 μέχρι 15.000 ευρώ, έχει επιτόκιο 10,95% (+την εισφορά 0,6%) και η αποπληρωμή του γίνεται σε διάστημα από 6 μήνες μέχρι 7 χρόνια. Τα έξοδα δανείου δηλαδή η δαπάνη για την εξέταση του αιτήματος είναι 200 ευρώ.

    «Εμπνευστής» του ψηφιακού δανείου είναι ο κ. Γιάννης Γραμματικός, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς, και όπως λέει στο mononews.gr: «Καθοριστικό παράγοντα στην εξέλιξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος και των τραπεζών αποτελεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η δυνατότητά τους να αξιοποιούν την τεχνολογία προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών τους στην ψηφιακή εποχή».

    Μέχρι τώρα, συνεχίζει, οι τράπεζες μέσα από τα ψηφιακά τους κανάλια πρόσφεραν υπηρεσίες που αφορούν κυρίως πληρωμές και μεταφορές κεφαλαίων.

    Θέλαμε, παραδέχεται ο ίδιος, να δώσουμε αξία στον πελάτη μας και να του προσφέρουμε ένα core τραπεζικό προϊόν, χωρίς να χρειαστεί να έρθει στο κατάστημα.

    Η Τράπεζα Πειραιώς είναι «πρωτοπόρος σε θέματα εξελιγμένης τεχνολογίας», λέει ο κ. Γραμματικός και συνεχίζει:

    Σχεδιάσαμε και λανσάρουμε, ένα καταναλωτικό δάνειο για αρχή και θα ακολουθήσουν και άλλα προϊόντα, όπως είναι για παράδειγμα η έκδοση πιστωτικής κάρτας, η έγκριση μίας γραμμής για κεφάλαιο κίνησης και γιατί όχι για ένα επισκευαστικό ή στεγαστικό δάνειο σε δεύτερο χρόνο.

    Ακόμα σημειώνει ότι «στο νέο αυτό προϊόν η Τράπεζα Πειραιώς έχει ενσωματώσει μια σειρά τεχνολογικών καινοτομιών και έχει δημιουργήσει τις υποδομές για την ανάπτυξη και άλλων on line προϊόντων».

    Με τη βοήθεια της τεχνολογίας ο πελάτης μπορεί να σχεδιάσει ένα δάνειο ακριβώς στα μέτρα του. Από τον υπολογιστή του και μέσω του ειδικού calculator επιλέγει το ποσό, τη διάρκεια και τη δόση που τον καλύπτει. Στη συνέχεια καταχωρεί ηλεκτρονικά την αίτηση του μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά που επισυνάπτονται επίσης ψηφιοποιημένα.

    Στη συνέχεια το σύστημα «διαβάζει» το αίτημα και τα δικαιολογητικά, «σκανάρει» το πιστοληπτικό προφίλ του πελάτη και προχωρά στην αξιολόγηση του αιτήματος.

    Μόλις δοθεί η έγκριση του δανείου, ακολουθεί η υπογραφή των συμβατικών εγγράφων με εγκεκριμένη ηλεκτρονική υπογραφή τα χρήματα πιστώνονται στον λογαριασμό του πελάτη.

    Να σημειωθεί ότι το e-loan απευθύνεται σε πελάτες της winbank ηλικίας 18-70 ετών(στη λήξη του δανείου), οι οποίοι:

    • δηλώνουν μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα
    • διαθέτουν ελληνικό δελτίο ταυτότητας
    • τηρούν μοναδική φορολογική κατοικία στην Ελλάδα και
    • δεν είναι υπήκοοι ή φορολογικά υπόχρεοι στις ΗΠΑ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Alpha Bank: Πιάνεται-δεν πιάνεται ο στόχος για την εθελούσια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χρήστος Μεγάλου: Η ευρωπαϊκή διάκριση για τον CEO της Τράπεζας Πειραιώς



    ΣΧΟΛΙΑ