• Τράπεζες

    Προστασία πρώτης κατοικίας: Παρατείνεται για 4 μήνες το υφιστάμενο πλαίσιο

    • NewsRoom
    Ολόκληρο το σχέδιο για το νέο επίδομα θέρμανσης - Έρχονται οι ΚΥΑ

    Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός Οικονομικών


    Την παράταση του υφιστάμενου πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας για άλλους τέσσερις μήνες ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μετά την Έκθεση της Κομισιόν για την Ελλάδα που έδωσε το «πράσινο φως» για τον Προϋπολογισμό του 2020.

    Το πλαίσιο έχει ήδη βελτιωθεί μετά από ενέργειες της κυβέρνησης προκειμένου να απλοποιηθεί η διαδικασία ώστε περισσότεροι δικαιούχοι να μπορούν να ενταχτούν στις προστατευτικές πρόνοιες του νόμου. Και αυτό καθώς η περίπλοκη αρχική μορφή του πλαισίου προστασίας είχε ως αποτέλεσμα ελάχιστες έως μηδαμινές από τις χιλιάδες αιτήσεις που είχαν κατατεθεί να έχουν ολοκληρωθεί.

    Στις 20 εβδομάδες λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, από 1η Ιουλίου 2019 μέχρι 14 Νοεμβρίου 2019, οι αιτήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα είχαν ανέλθει στις 48.040.

    Οι τελευταίες βελτιώσεις είχαν στόχο να αντιμετωπιστούν επιμέρους προβλήματα που ανέκυψαν  με ιδιοκτήτες οι οποίοι διαμένουν είτε σε ενοίκιο μακριά από την κύρια κατοικία τους, είτε με εν διαστάσει ζευγάρια και συνιδιοκτήτες.

    Ο κ. Σταϊκούρα στη δήλωσή του ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση «παρατείνει το υφιστάμενο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας για ακόμη τέσσερις μήνες, από το τέλος τους έτους που προβλεπόταν από την προηγούμενη Κυβέρνηση». Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι η έκθεση χαρακτηρίζεται ως η θετικότερη από τις τέσσερις εκθέσεις που έχουν εκπονηθεί έως σήμερα και προβλέπει επίτευξη δημοσιονομικών στόχων, με βελτίωση της ποιότητας των δημοσίων οικονομικών, αποτέλεσμα της στοχευμένης μείωσης φορολογικών συντελεστών από την κυβέρνηση.



    ΣΧΟΛΙΑ