Τράπεζες

Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ): «Το ενδιαφέρον των διεθνών επενδυτών ξεπέρασε τις προσδοκίες μας»

Μυλωνάς ΕΤΕ Εθνική

Παύλος Μυλωνάς, CEO Εθνικής Τράπεζας


Τις λεπτομέρειες του σχεδίου μετασχηματισμού του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, το οποίο έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία έχοντας θετικό αντίκτυπο στα αποτελέσματα του α’ τρίμηνου, παρουσίασε στους διεθνείς επενδυτές στο Λονδίνο η διοίκηση της τράπεζας. Πρόκειται για ένα στρατηγικό σχέδιο με ορίζοντα τετραετίας, το οποίο στοχεύει στη μετατροπή της τράπεζας σε μια άκρως υγιή εταιρεία, προσηλωμένη στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, μετά το τέλος της συνάντησης με τους επενδυτές του Λονδίνου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσίαση του σχεδίου και το ενδιαφέρον της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας.

«Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι από τη σημερινή μέρα, όπου η προσέλευση των εκπροσώπων των μεγαλύτερων οίκων επενδυτών παγκοσμίως και το ενδιαφέρον που έδειξαν για το Στρατηγικό μας Σχέδιο ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Έχουμε άλλωστε καταρτήσει και δρομολογήσει το πιο φιλόδοξο, ολοκληρωμένο, λεπτομερές πρόγραμμα Μετασχηματισμού που έχει υιοθετήσει οποιαδήποτε ελληνική Τράπεζα μέχρι σήμερα. Ένα πρόγραμμα που κινητοποιεί το σύνολο της Τράπεζας και δίνει λύσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια. Και έχουμε την πεποίθηση ότι το σχέδιο αυτό θα ολοκληρωθεί με επιτυχία, με δεδομένο ότι όλοι οι συντελεστές ολοκλήρωσής του είναι ευνοϊκοί», είπε ο κ. Μυλωνάς.

«Η βελτίωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος είναι ο πρώτος παράγοντας που ευνοεί την υλοποίηση του σχεδίου της Τράπεζας. Από την άλλη, ο μετασχηματισμός της Εθνικής Τράπεζας κεφαλαιοποιεί όλα εκείνα τα στοιχεία που ξεχωρίζουν την ΕΤΕ, η οποία είναι η τράπεζα με τη μεγαλύτερη καταθετική βάση και την καλύτερη θέση από πλευράς ρευστότητας και ποιότητας ενεργητικού», ανέφερε ο κ. Μυλωνάς.

«Σε μια αγορά όπου η αξιοπιστία της Τράπεζάς μας υπήρξε ανέκαθεν ένα σημαντικό συγκριτικό μας πλεονέκτημα, βασισμένοι στα δυνατά μας σημεία, δημιουργούμε ένα σύγχρονο και ανταγωνιστικό οργανισμό, που θα αποτελέσει την Εθνική Τράπεζα των σημερινών αλλά και των επόμενων γενεών», συνέχισε ο κ. Μυλωνάς.

Ο CEO της Εθνικής Τράπεζας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη νέα ομάδα Διοίκησης που θα συντονίσει και θα υλοποιήσει το πρόγραμμα αυτό. Όπως ανέφερε, η νέα Διοικητική ομάδα της Εθνικής Τράπεζας συνδυάζει τη γνώση και την εμπειρία με τη φρεσκάδα, το δυναμισμό και το ταλέντο, λειτουργεί ομαδικά και με ξεκάθαρους ρόλους και αρμοδιότητες.

«Αποτελεί πεποίθησή μου ότι το Πρόγραμμα Μετασχηματισμού θα μας δώσει τη δυνατότητα να αναδείξουμε και πάλι την Τράπεζά μας ως το κορυφαίο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της χώρας, με αρωγό την ισχυρή δέσμευση των ανθρώπων μας και στόχο την ενδυνάμωση των μακροχρόνιων σχέσεων συνεργασίας με τους πελάτες μας. Είμαι βέβαιος ότι θα δημιουργήσουμε και πάλι την Τράπεζα που προσφέρει αξία σε πελάτες, μετόχους, εργαζόμενους και στην κοινωνία. Την Τράπεζα που επιλέγουν και αγαπούν όλοι οι Έλληνες», σημείωσε ο κ. Μυλωνάς.


ΣΧΟΛΙΑ