• Τράπεζες

    Ολοταχώς για την αύξηση η Alpha Bank – Eνθουσιασμός από τους ξένους επενδυτές

    • NewsRoom
    Ανοδικό περιθώριο 30% στη μετοχή της Alpha Bank βλέπει η JPMorgan

    Βασίλης Ψάλτης, CEO Alpha Bank


    Για τις 28.06.21 έχει οριστεί η ημερομηνία έναρξης της αύξησης κεφαλαίου της Alpha Bank στα 800 εκατ. ευρώ, που όπως αναφέρει η WSJ έχει απογειώσει το επενδυτικό ενδιαφέρον.

    Μάλιστα η εκτίμηση είναι πως στη γενική συνέλευση της 15ης Ιουνίου θα υπάρξει η απαραίτητη απαρτία για τις σχετικές αποφάσεις.

    Τα μηνύματα που εισπράττουν τα στελέχη της τράπεζας από τους επενδυτές θεωρούνται θετικά και αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης στον αναπτυξιακό χαρακτήρα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

    Τα στελέχη της Αlpha Bank επισημαίνουν ότι η αύξηση θα εξυπηρετήσει τις καθαρές χορηγήσεις που θα υπάρξουν από την τράπεζα τα προσεχή έτη ώστε να υποστηρίξουν την ανάκαμψη μαζί με τις δανειοδοτήσεις που θα προέλθουν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

    Στόχος της τράπεζας είναι αυτή να καταφέρει να διαχειριστεί το 25% από το σύνολο των 13 δισ. ευρώ δανειοδοτήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης, χορηγώντας τα επόμενα χρόνια καθαρά δάνεια ύψους 5 δισ. ευρώ προς τις επιχειρήσεις (μεγάλες, μικρές και μεσαίες), 1,7 δισ. ευρώ προς την ναυτιλία και 1,3 δισ. ευρώ που νοικοκυριά και ιδιώτες.

    Το ΑΕΠ σύμφωνα με τα στελέχη της τράπεζας θα κινηθεί υψηλά το δεύτερο εξάμηνο ώστε η χρονιά θα κλείσει με αύξηση άνω του 4,5%.

    Οι ξένοι επενδυτές επιτέλους όταν μιλούν με τις τράπεζες αναφέρονται πλέον στην ανάπτυξη και όχι στα κόκκινα δάνεια όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

    Η τράπεζα εντάσσει στους στόχους της 610 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη το 2024 τουλάχιστον ενώ θα συνεχίσει τη μείωση του λειτουργικού της κόστους μέσω εθελουσίας εξόδου.

    Διαβάστε επίσης: 

    Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank): Το νέο Στρατηγικό Σχέδιο και η ΑΜΚ, αποφασιστικά βήματα στην προσπάθεια αλλαγής σελίδας για τη χώρα

    Reggeborgh Invest: Γιατί οι Ολλανδοί «καλοβλέπουν» την Alpha Bank – Οι πληροφορίες και το story

    Alpha Bank: Ικανοποίηση και θετικές προσδοκίες από τις συναντήσεις με Έλληνες θεσμικούς επενδυτές για το Project Tomorrow



    ΣΧΟΛΙΑ