• Τράπεζες

    Ο Όμιλος Alpha Bank στην πρωτοπορία του σεβασμού των δικαιωμάτων στον χώρο εργασίας

    Η Εντεταλμένη Γενική Διευθύντρια – Chief Human Resources Officer του Ομίλου Φραγκίσκη Μελίσσα

    Η Εντεταλμένη Γενική Διευθύντρια – Chief Human Resources Officer του Ομίλου Φραγκίσκη Μελίσσα


    Στην υπογραφή Ειδικής Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, μέσω της οποίας ενισχύεται η πολιτική του Ομίλου της Alpha Bank για την πρόληψη, την αντιμετώπιση και την καταπολέμηση των μορφών συμπεριφοράς βίας και παρενόχλησης, κατέληξαν σήμερα η Διοίκηση της Τράπεζας και ο Σύλλογος Εργαζομένων.

    Η ειδική αυτή σύμβαση, που πρώτη στον ελληνικό χρηματοπιστωτικό κλάδο υπογράφει η Alpha Bank, έρχεται σε συνέχεια των διατάξεων του Ν.4808/2016 και επιβεβαιώνει τη διαχρονική επιδίωξη του Ομίλου για την παροχή ενός σύγχρονου, υγιούς και ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος στους Εργαζόμενους.

    Αυτή η επιλογή, άλλωστε, έχει αναδείξει την Alpha Bank μεταξύ των καλύτερων εργοδοτών στην Ελλάδα αλλά και στις υπόλοιπες χώρες όπου ο Όμιλος δραστηριοποιείται.

    Σκοπός αυτής της Πολιτικής είναι η καταπολέμηση διακρίσεων

    Ειδικότερα, σκοπός της Πολιτικής αυτής είναι η πρόληψη και η καταπολέμηση κάθε μορφής διακρίσεων (φύλου, φυλής, χρώματος, γλώσσας, θρησκείας ή πεποιθήσεων, αναπηρίας ή κατάστασης υγείας, ηλικίας, σεξουαλικού προσανατολισμού κ.λπ.).

    Επίσης, η Πολιτική συμβάλλει στη δημιουργία και εδραίωση ενός περιβάλλοντος εργασίας το οποίο θα σέβεται, θα προωθεί και θα διασφαλίζει, ακόμα περισσότερο, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και το δικαίωμα κάθε προσώπου σε έναν κόσμο εργασίας χωρίς βία και παρενόχληση.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι η Πολιτική καλύπτει μία σειρά από εξειδικευμένα θέματα, μεταξύ άλλων και την ενδοοικογενειακή βία με προεκτάσεις στον χώρο εργασίας, τόσο τον φυσικό όσο και στο πλαίσιο τηλεργασίας.

    Άλλα επιμέρους θέματα που καλύπτονται από την Πολιτική είναι ιδιαιτέρως εκτενή με χαρακτηριστικό παράδειγμα την παρενόχληση λόγω φύλου και τη σεξουαλική παρενόχληση.

    Επιπλέον, δηλώνεται η δέσμευση του Ομίλου Alpha Bank να επιδεικνύει μηδενική ανοχή σε αυτές τις μορφές συμπεριφοράς και προσδιορίζονται τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των εργαζομένων και του εργοδότη για την πρόληψη και αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

    Επίσης, περιγράφεται και ένας ολοκληρωμένος μηχανισμός υποβολής, διαχείρισης και διερεύνησης των καταγγελιών τέτοιων φαινομένων, οι οποίες ενθαρρύνονται μεν, πλαισιώνονται δε με τρόπο που να διασφαλίζεται η προστασία του θύματος και ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

    Ο Όμιλος φροντίζει για τη διεξοδική ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του Προσωπικού του για την καταπολέμηση της βίας, των διακρίσεων και της παρενόχλησης, με στόχο να διασφαλίζει ότι όλοι γνωρίζουν αφενός την σχετική πολιτική και τις διαδικασίες του Ομίλου, και αφετέρου, το πού μπορούν να απευθυνθούν σε περίπτωση εκδήλωσης τέτοιου περιστατικού.

    Η Εντεταλμένη Γενική Διευθύντρια – Chief Human Resources Officer του Ομίλου Φραγκίσκη Μελίσσα δήλωσε:

    «Η σημερινή ημέρα αποτελεί ορόσημο στην πορεία που χαράσσουμε τα τελευταία χρόνια για την εδραίωση ενός σύγχρονου, υγιούς και ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος που σέβεται τα δικαιώματα όλων των Εργαζομένων και μεριμνά, όχι μόνο για την παροχή ίσων ευκαιριών αδιακρίτως σε όλους, αλλά και για την καταπολέμηση κάθε μορφής διακρίσεων, βίας και παρενόχλησης.

    Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για την υπογραφή της Ειδικής Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, της πρώτης στον χρηματοπιστωτικό κλάδο στην Ελλάδα που προλαμβάνει και αντιμετωπίζει τα κρίσιμα αυτά θέματα και ευχόμαστε ότι σύντομα κι άλλες ελληνικές επιχειρήσεις θα υιοθετήσουν ανάλογες πολιτικές».

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ