• Τράπεζες

    Νικόλας Καραμούζης: «Πάλεψα με Λαιστρυγόνες, Κύκλωπες και τον άγριο Ποσειδώνα, αλλά δεν φοβήθηκα. Κράτησα την ψυχή μου και τη σκέψη μου καθαρή»

    Νίκος Καραμούζη, Πρόεδρος Grant Thornton, Ελλάδα Μέλος Δ.Σ. Ιδρύματος Ωνάση 


    «Πάλεψα με Λαιστρυγόνες, Κύκλωπες και τον άγριο Ποσειδώνα, αλλά δεν φοβήθηκα. Κράτησα την ψυχή μου και τη σκέψη μου καθαρή, ακέραιες τις αρχές μου, το πνεύμα και το σώμα μου ζωντανά». Με τα λόγια αυτά, και φορτισμένος συναισθηματικά, ο κ. Νικόλας Καραμούζης, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank, ανακοίνωσε πριν από λίγα λεπτά την αποχώρησή του μετά από 19 χρόνια στην τράπεζα, χειροκροτούμενος θερμά από τους ανθρώπους που ήσαν παρόντες.

    Μιλώντας στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων, ο κ. Καραμούζης απηύθυνε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στα στελέχη, στους πελάτες και στους μετόχους της Eurobank, αναφέρθηκε στην ήδη γνωστή απόφασή του να αποχωρήσει και σημείωσε ότι είναι ακόμη νέος δημιουργικός και ανήσυχος.

    «Διαθέτω απόθεμα ενέργειας, δημιουργικότητας, εμπειρίας και επιχειρηματικότητας και είμαι έτοιμος να δοκιμάσω κάτι νέο, ίσως και εκτός τραπεζικού χώρου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο χαρακτήρισε περιοριστικό σε ό,τι αφορά τη στελέχωση των ΔΣ των ελληνικών συστημικών τραπεζών, το οποίο, όπως είπε, δια νόμου αποκλείει ικανούς Έλληνες, όχι μόνο τραπεζίτες, αλλά και πανεπιστημιακούς, νομικούς, επιχειρηματίες, με εύρος γνώσεων και εμπειριών, από τη συμμετοχή τους στα ΔΣ, στερώντας το τραπεζικό σύστημα από ανθρώπους που έχουν σαφή και ολοκληρωμένη γνώση της ελληνικής αγοράς και οικονομίας.

    Πρότεινε επίσης επανεξέταση του πλαισίου, ζήτησε από την κυβέρνηση και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να αναθεωρήσουν το πλαίσιο σε ό,τι αφορά το «fit and proper» και πρότεινε ο νέος πρόεδρος της Eurobank να είναι Έλληνας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παρέμβαση Στουρνάρα για την κρίση στην Attica Bank και τι δηλώνουν στο mononews πηγές που απηχούν τις απόψεις του κεντρικού τραπεζίτη



    ΣΧΟΛΙΑ