ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε σημαντική μείωση κατά 2,5 δισ. ευρώ, της έκτακτης ρευστότητας προς τις τράπεζες από το μηχανισμό ELA της ΕΚΤ, προχώρησε η Τράπεζα της Ελλάδος. Η εξέλιξη αυτή αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, λαμβανομένων υπόψη των ροών που προέρχονται από τις καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα και από την πρόσβαση των τραπεζών στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ δεν διατύπωσε αντίρρηση στον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 12,2 δισ. ευρώ έως και την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΕΚΤ: Ζητά προληπτικό πρόγραμμα «με αυστηρούς και αποτελεσματικούς όρους» μετά τον Αύγουστο
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΚΤ: Τι θα εκτροχίαζε την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΔΝΤ: Ουραγός στην ανάπτυξη της Ευρωζώνης η Ελλάδα – Στο 191,3% του ΑΕΠ φέτος το δημόσιο χρέος
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οδηγούμε το νέο ηλεκτρικό Nissan Micra
- Σακχαρώδης Διαβήτης: Ο «χρυσός Δεκάλογος» για ασφαλείς διακοπές
- Τάκης Θεοδωρικάκος: Σε συζητήσεις με την βιομηχανία τροφίμων και τα σούπερ μάρκετ για εθνική συμφωνία μειώσεων τιμών
- Deal Paramount- Warner: Έρευνα ΕΕ για $24 δισ. που προήλθαν από funds στη Μέση Ανατολή
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.