ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ιταλία: Υψηλόβαθμο μέλος του ΔΣ της Monte dei Paschi di Siena ερευνάται για τη συμφωνία με τη Mediobanca
Την έναρξη της διάθεσης του 20% της Monte dei Paschi di Siena ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της για τη μείωση του ποσοστού του κράτους στην ιταλική τράπεζα.
Η διαδικασία ξεκίνησε με τη διάθεση 252 εκατ. μετοχών μέσω ενός επιταχυνόμενου βιβλίου προσφορών.
Τη διαδικασία συντονίζουν οι UBS, BofA και Jefferies.
Πριν από δύο χρόνια, η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προσπαθήσει χωρίς επιτυχία να συγχωνεύσει την ιστορική τράπεζα με τη UniCredit.
Η τράπεζα διασώθηκε από το ιταλικό κράτος το 2009 και την επόμενη δεκαετία δυσκολεύτηκε να επιστρέψει σε σταθερή κερδοφορία.
Διαβάστε επίσης
Τράπεζες: Γιατί η Ρουμανία φλέγεται στα deals – Τι βλέπουν οι Ιταλοί
Eurobank: Senior ομόλογο για 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 6%
Deutsche Bank: Αυξάνει τις τιμές στόχους των τραπεζών – Τα θετικά μηνύματα από τα placements
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κ. Κυριακόπουλος (Olonea): «Δεν αναζητούμε ευκαιριακές πωλήσεις, χτίζουμε ελληνική καινοτομία με διεθνή σφραγίδα»
- AXIA–Alpha Finance για Optima Bank: Ισχυρή ανάπτυξη, αλλά η αποτίμηση «κόβει ταχύτητα»
- Dorothy Project: Το ιταλικό μετάξι στη στρατόσφαιρα και η ανάγκη του ανθρώπου για κάτι ανώτερο
- Μάντσεστερ Σίτι: Σενάριο-σοκ για αφαίρεση έως 60 βαθμών και υποβιβασμό
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.