• Τράπεζες

    Μυλωνάς (Εθνική Τράπεζα): Η οικονομική ανάπτυξη ταυτίζεται στο εξής απόλυτα με την πράσινη ανάπτυξη

    • NewsRoom
    Εθνική Τράπεζα 2.0: Το σχέδιο της Εθνικής Τράπεζας για το Ταμείο Ανάκαμψης - Στα 6 δισ. ευρώ η ελάχιστη χρηματοδότηση

    Παύλος Μυλωνάς, CEO Εθνικής Τράπεζας


    Έμφαση στην πράσινη ανάπτυξη έδωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς μιλώντας στο 3o Athens Investment Forum.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής τόνισε πως εκτός από το γεγονός ότι ο τομέας της πράσινης ανάπτυξης βρίσκεται στις προτεραιότητες της ατζέντας του Ταμείου Ανάπτυξης, είναι και πλέον πολύ σημαντικό για μια χώρα που θέλει να είναι ανταγωνιστική να ακολουθήσει συγκεκριμένη πολιτική ως προς αυτή την κατεύθυνση.

    «Για να είναι πλέον ανταγωνιστική μία χώρα, θα πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθεί συγκεκριμένη πολιτική για την πράσινη ανάπτυξη. Η οικονομική ανάπτυξη ταυτίζεται στο εξής απόλυτα, με αυτό που σήμερα αποκαλούμε πράσινη ανάπτυξη», τόνισε ο κ. Μυλωνάς, προσθέτοντας ότι το εγχώριο τραπεζικό σύστημα έχει να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη χρηματοδότηση του νέου μοντέλου για τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας. «Στην Εθνική είναι επιλογή και προτεραιότητά μας. Χρηματοδοτούμε ήδη πάρα πολλά επενδυτικά project σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας», είπε ο κ. Μυλωνάς.

    Ο κ. Μυλωνάς, μιλώντας για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είπε πως το ζήτημα των κόκκινων δανείων που θα δημιουργηθούν από την κρίση της πανδημίας θα είναι διαχειρίσιμο, καθώς μέχρι και την στιγμή που ξέσπασε η κρίση, οι τράπεζες είχαν καταφέρει να μειώσουν τον αριθμό των μη εξυπηρετούμενων δανείων

    Παράλληλα τόνισε ότι υπάρχουν λύσεις για τους πελάτες που έχουν χτυπηθεί από την πανδημία και θα τους δοθεί κι άλλος χρόνος από τις τράπεζες προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες και να επανέλθουν ομαλά στην κανονική αποπληρωμή των δανείων τους. Οι τράπεζες βρίσκονται σε επαφές με τον SSM για το θέμα της αντιμετώπισης των δανείων που βρίσκονται σε μορατόριουμ πληρωμών και αναμένεται η απόφαση του επόπτη για το θέμα μέχρι το τέλος του 2020.

    Αναφερόμενος στο νέο πλαίσιο διαχείρισης ιδιωτικού χρέους, ο κ. Μυλωνάς τόνισε ότι το θεσμικό πλαίσιο χρειαζόταν αλλαγές τονίζοντας πως ο νέος νόμος πάει προς τη σωστή κατεύθυνση για να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος, αλλά η εμπειρία δείχνει ότι πάσχουμε στην υλοποίηση.

    Τέλος, ο CEO της Εθνικής Τράπεζας είπε ότι η δομή της ελληνικής οικονομίας κυριαρχείται από πολλές μικρές επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες δεν πληρούν τα κριτήρια χρηματοδότησης, και υπογράμμισε τη σημασία δημιουργίας μεγαλύτερων και ισχυρότερων επιχειρηματικών σχημάτων.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ