• Τράπεζες

    Μαργκρέτε Βεστάγκερ: «Ουδέν νεώτερον» για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

    Η επίτροπος Ανταγωνισμού Margrethe Vestager

    Η επίτροπος Ανταγωνισμού Margrethe Vestager


    Δεν υπάρχει νεότερη απόφαση για παράταση της προθεσμίας πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, επιβεβαιώνει εμμέσως πλην σαφώς η απάντηση της Επιτρόπου Μαργκρέτε Βεστάγκερ προς το Σύλλογο Υπαλλήλων στην Εθνική Ασφαλιστική. Ο Σύλλογος Υπαλλήλων απευθύνθηκε στη Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ε.Ε. ρωτώντας για το πλάνο δεσμεύσεων της ΕΤΕ σε ότι αφορά την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής και και το κατά πόσο συνεχίζεται η διαδικασία πώλησης.

    Στη σχετική απάντηση η κ. Βεστάγκερ σημειώνει ότι:

    «Η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής είχε προταθεί ήδη το 2014 από την Ελλάδα για την κρατική βοήθεια της ΕΤΕ. Η παράταση της πώλησης μέχρι τα μέσα του 2017 έγινε αποδεκτή από την Κομισιόν το 2015. Τέλος στην από 10 Μαίου 2019 υπ’ αριθμ. SA.43365 απόφαση της Κομισιόν, η Κομισιόν έκανε αποδεκτή την τροποποίηση των δεσμεύσεων για την ΕΤΕ, συμπεριλαμβανομένης και την περαιτέρω παράτασης της καταληκτικής προθεσμίας πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής».

    Η Κομισιόν, καταλήγει η κ. Βεστάγκερ στην απαντητική επιστολή «δεν εμπλέκεται στην οργάνωση της διαδικασίας πώλησης και είναι ευθύνη των ελληνικών αρχών και της ΕΤΕ να εφαρμόσουν τις δεσμεύσεις που οι ίδιοι έθεσαν».

    Τη δέσμευση της Τράπεζας έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, επανέλαβε σήμερα και ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής κ. Παύλος Μυλωνάς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης. Όπως δήλωσε η διαδικασία «τρέχει» και θα υπάρξει ενημέρωση με βάση τις εξελίξεις, ενισχύοντας τα σενάρια για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με το CVC Capital Partners, που κατέθεσε τη μοναδική προσφορά στο πλαίσιο του τελευταίου διαγωνισμού



    ΣΧΟΛΙΑ