• Τράπεζες

    Lone Star: Αποσύρει το ενδιαφέρον της για την Τράπεζα Κύπρου

    • NewsRoom

    Πανίκος Νικολάου


    Με μια ανακοίνωση της στο χρηματιστήριο του Λονδίνου η Lone Star ενημερώνει πως δεν θα κάνει προσφορά για εξαγορά της Τράπεζας Κύπρου.

    Συγκεκριμένα με ανάρτηση ανακοίνωσης τους επενδυτικού ταμείου Lone Star στο χρηματιστήριο του Λονδίνου αναφέρει πως δεν υπάρχει πρόθεση δήλωσης νέας προσφοράς για εξαγορά της Bank of Cyprus Holdings plc (“Τράπεζα Κύπρου”).

    Τα ποσά των προτάσεων

    Ειδικότερα, η Lone Star είχε καταθέσει 3 προσφορές προς την Τράπεζα Κύπρου, αρχικά προς €1,25 ανά μετοχή, μετά προς €1,38 ανά μετοχή και μια τρίτη προσφορά προς €1,51 ανά μετοχή, ωστόσο απέρριψε και τις 3 προτάσεις καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από προσεκτική εξέταση μαζί με τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους του κατέληξε ότι αυτή αποτιμά ουσιαστικά πιο χαμηλά την αξία της Εταιρίας και τις μελλοντικές της προοπτικές και ότι δεν ήταν προς το συμφέρον τόσο της Εταιρίας και των μετόχων της.

    Την πρόταση για εξαγορά της Τράπεζας Κύπρου είχε δημοσιεύσει το ταμείο στις 19 Αυγούστου.

    Η Lone Star επανήλθε με νέα ανακοίνωση στις 6 Σεπτεμβρίου λέγοντας ότι εξετάζει τις επιλογές του σε σχέση με την πιθανότητα υποβολής αναθεωρημένης προσφοράς για εξαγορά της Τράπεζας Κύπρου. Βάσει των ιρλανδικών κανόνων εξαγοράς (η μητρική εταιρεία της τράπεζας Κύπρου είναι εγγεγραμμένη στην Ιρλανδία), η Lone Star υποχρεωνόταν όχι αργότερα από τις 17:00 (ώρα Ιρλανδίας) της 30ης Σεπτεμβρίου, είτε να ανακοινώσει την πρόθεσή να υποβάλει την τελική της προσφορά ή να κοινοποιήσει ότι δεν προτίθεται να το πράξει.

    Διαβάστε επίσης

    Τράπεζα Κύπρου: Με το βλέμμα στη Lone Star – Στο στόχαστρο των ΗΠΑ το βέτο σε ξένες επενδύσεις



    ΣΧΟΛΙΑ