• Τράπεζες

    Liquidity Group: Δάνεια 3 δισ. για να βοηθήσει νεοφυείς επιχειρήσεις που επλήγησαν από την SVB

    • Bloomberg
    Silicon Valley Bank

    Silicon Valley Bank


    Ο παγκόσμιος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων και ο δανειστής τεχνολογίας Liquidity Group σχεδιάζει να προσφέρει περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε δάνεια έκτακτης ανάγκης σε νεοφυείς πελάτες που επλήγησαν από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank, σύμφωνα με το Bloomberg.

    Η Liquidity Group έχει περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια έτοιμα σε μετρητά για να διατεθούν τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής Ρον Ντάνιελ σε συνέντευξή του σήμερα.

    Ο όμιλος βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις με τους χρηματοδοτικούς εταίρους του, συμπεριλαμβανομένης της ιαπωνικής Mitsubishi UFJ Financial Group και της Apollo Global Management Inc., για να προσφέρει επιπλέον δάνεια 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είπε.

    “Βοηθώντας τις εταιρείες να επιβιώσουν τώρα, ελπίζω κάποιες από αυτές να πετύχουν και να επιστρέψουν σε εμάς στο μέλλον”, είπε ο Ντάνιελ. “Θεωρούμε τους μελλοντικούς πελάτες μας”.

    Ένα τυπικό δάνειο θα είναι μια διευκόλυνση ενός έτους από 1 έως 10 εκατομμύρια δολάρια, ή έως και το 30% των υπολοίπων που διατηρεί η SVB, είπε ο Daniel. Προτεραιότητα είναι να βοηθηθούν οι εταιρείες να ανταποκριθούν στις δαπάνες μισθοδοσίας.

    Η δραματική πτώση της SVP που εστιάζει στην τεχνολογία προκαλεί κρουστικά κύματα σε όλο τον κόσμο καθώς οι ιδρυτές startup από το Bay Area της Καλιφόρνια στο Ηνωμένο Βασίλειο ανησυχούν για την πρόσβαση στα κεφάλαιά τους. Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ που επιβλέπουν την έκτακτη διάλυση της SVB Financial Group αγωνίζονται να πουλήσουν περιουσιακά στοιχεία και να διαθέσουν ένα μέρος των ανασφάλιστων καταθέσεων πελατών από τη Δευτέρα.

    Το Liquidity Group, το οποίο ξεκίνησε το 2018, έφτασε στο καθεστώς του “unicorn”, αφού έλαβε μια νέα επένδυση 40 εκατομμυρίων δολαρίων από την MUFG τον Φεβρουάριο σε αποτίμηση 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με δήλωση τύπου.

    Διαβάστε επίσης

    Κέβιν Μακάρθι: Μπάιντεν και Fed έχουν όλα τα εργαλεία για τη διαχείριση της SVB

    Προθεσμία 24 ωρών στις μεγαλύτερες εμπορικές τράπεζες για τη διάσωση της Silicon Valley Bank UK



    ΣΧΟΛΙΑ