• Τράπεζες

    Λαγκάρντ (ΕΚΤ): Σημαντικά τα ρίσκα από την πανδημία – Συρρίκνωση της οικονομίας το τέταρτο τρίμηνο

    • NewsRoom
    H ΕΚΤ οδήγησε σε ράλι τα ελληνικά ομόλογα-Υποχώρησαν οι αποδόσεις

    Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ (Wikimedia Commons)


    Για σοβαρούς κινδύνους στην οικονομία της Ευρωζώνης από το δεύτερο κύμα της πανδημίας το οποίο παραμένει ανεξέλεγκτο έκανε λόγο η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ

    Η πρόεδρος της ΕΚΤ, κατά την διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου τόνισε ότι παρότι η ανάκαμψη ήταν μεγαλύτερη το τρίτο τρίμηνο, κυρίως λόγω των ενθαρρυντικών στοιχείων από την ανάπτυξη των εμβολίων, η πανδημία συνεχίζει να θέτει σοβαρά ρίσκα για την υγεία και την οικονομία της ευρωζώνης.

    Όπως τόνισε η κα. Λαγκάρντ, τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας περιορίζουν σημαντικά την οικονομική δραστηριόττηα στην ευρωζώνη, η οικονομία της οποίας αναμένεται να συρρικνωθεί το τέταρτο τρίμηνο του 2020.

    Η ίδια σημείωσε πως ενώ η δραστηριότητα στον μεταποιητικό τομέα δείχνει σημάδια ανθεκτικόητας, ο τομέας των υπηρεσιών έχει δεχθεί βαρύ πλήγμα από την νέα αύξηση των κρουσμάτων και τους νέους περιορισμούς στην κοινωνική δραστηριότητα.

    Ο πληθωρισμός παραμένει εξαιρετικά χαμηλός, καθώς η ζήτηση παραμένει χαμηλή και η αγορά εργασίας παραμένει αδύναμη, σημείωσε.

    Συνολικά, τόνισε η κα. Λαγκάρντ, τα οικονομικά στοιχεία και οι προβλέψεις των οικονομολόγων της ΕΚΤ δείχνουν ότι ο αντίκτυπος της πανδημίας στην οικονομία θα είναι πιο βαρύς βραχυπρόθεσμα από ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί.

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΚΤ: Αμετάβλητα τα επιτόκια – Αυξάνει το PEPP για αγορές ομολόγων κατά 500 δισ.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ