• Τράπεζες

    Κυρίαρχη δύναμη στην αγορά των κόκκινων δανείων αναδεικνύεται η doValue μετά τη συμφωνία με τη Eurobank

    Φωκίων Καραβίας

    Φωκίων Καραβίας. Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank


    Έναντι τιμήματος 360 εκατ. ευρώ έκλεισε η συμφωνία Eurobank – doValue για την πώληση του 80% της εταιρείας διαχείρισης κόκκινων δανείων της FPS και την τιτλοποίηση του χαρτοφυλακίου Cairo, ύψους 7,5 δις ευρώ.

    Με τη συμφωνία η ιταλική doValue, που είναι ήδη η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων στην Ιταλία, αναδεικνύεται μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης στην ελληνική αγορά των κόκκινων δανείων, ενώ τα σχέδιά της μέσω της FPS, επεκτείνονται πέραν της εγχώριας αγοράς στοχεύοντας στην ανάδειξή της ως κυρίαρχη δύναμη στον ευρύτερο γεωγραφικό χώρο της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, αλλά και στην Κύπρο.

    Η doValue, στην οποία ποσοστό 43,87% κατέχει η SoftBank Group -μέλος του Fortress Investment Group, αποτελεί ηγέτιδα δύναμη στην αγορά της Ιταλίας στην οποία δραστηριοποιείται τα τελευταία 18 χρόνια, με συνολικό υπό διαχείριση χαρτοφυλάκιο 82 δις ευρώ σε όρους ακαθάριστης λογιστικής αξίας στο τέλος του 2018, που αντιστοιχεί περίπου στο ένα τρίτο της συνολικής αγοράς των κόκκινων δανείων.



    ΣΧΟΛΙΑ