Τράπεζες

«Καμπανάκι» Deutsche Bank: Κίνδυνος δημιουργίας φούσκας στις αγορές εκπομπών άνθρακα

  • NewsRoom


“Καμπανάκι” κρούει η Deutsche Bank για τις αγορές δικαιωμάτων εκπομπών άνθρακα. Η Bank of Singapore επισήμανε ότι πρέπει να δοθεί περισσότερη προσοχή στην εταιρική διακυβέρνηση, στο συνέδριο Bloomberg Asia Wealth Summit.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το Bloomberg, ερωτηθείσα για ενδεχόμενες φούσκες στον χώρο του ESG, η διευθύντρια ESG Ασίας-Ειρηνικού της Deutsche Bank, Kalpana Seethepalli, είπε ότι ξεχωρίζουν οι αγορές εκπομπών άνθρακα, αν και επισήμανε ότι ο κίνδυνος δημιουργίας φούσκας είναι μειωμένος γενικότερα καθώς συμμορφώνονται με τους κανόνες όλο και περισσότερες εταιρείες.

Το αντίκτυπο της φημολογούμενης φούσκας

“Η επόμενη φούσκα ESG μπορεί να προέλθει από τις αγορές εκπομπών άνθρακα, οι οποίες είναι πολύ, πολύ σημαντικές”, είπε μιλώντας σήμερα στο συνέδριο η κ. Seethepalli. Η ίδια πρόσθεσε ότι “έχετε να ακούσετε πολλά για αυτό στην κούρσα για επίτευξη μηδενικού αποτυπώματος άνθρακα”.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής της Bank of Singapore, Jean Chia, υπογράμμισε ότι δεν πρέπει υποτιμηθούν οι ανησυχίες για την εταιρική διακυβέρνηση στις εταιρείες. “Ως Ασιάτες επενδυτές, πρέπει να δώσουμε πραγματικά προσοχή σε αυτόν τον κίνδυνο, γιατί έχουμε δει για παράδειγμα πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει πραγματικά την απόδοσή μας”, δήλωσε η Chia.

Η CEO της BOS βλέπει πάντως ευκαιρίες για τεχνολογίες απαλλαγής από τις εκπομπές άνθρακα στον χώρο του ESG, ακόμα και αν μερικά από τα πολλά υποσχόμενα στοιχήματα αφορούν ιδιωτικές εταιρείες που βρίσκονται σε πρώιμα στάδια. “Μερικές από αυτές τις ευκαιρίες μπορεί να είναι δύσκολο να αξιοποιηθούν. Αλλά το ζήτημα είναι ότι ο επείγων χαρακτήρας του θέματος υπερτερεί”, είπε.

Διαβάστε επίσης

Τράπεζα Πειραιώς: Γιατί ενθουσίασαν τους αναλυτές των Citi, JP Morgan και Deutsche Bank τα αποτελέσματα του β’ τριμήνου

Deutsche Bank: Γιατί παραμένει θετική για τις ελληνικές τράπεζεςΣΧΟΛΙΑ