• Τράπεζες

    JP Morgan: Οverweight για ΕΤΕ και Πειραιώς, neutral για Alpha και Eurobank

    JP Morgan

    JP Morgan


    Οverweight για τη μετοχή της Εθνικής και της Πειραιώς, συστήνει η JP Morgan, σημειώνοντας ότι η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας βελτιώνει και τις προοπτικές του τραπεζικού κλάδου.

    Για την Εθνική Τράπεζα επισημαίνει ότι εμφανίζει μεγαλύτερα περιθώρια αύξησης των αποτιμήσεων ενώ για την Τράπεζα Πειραιώς εκτιμά ότι διαθέτει ελκυστικό προφίλ ρίσκου/απόδοσης.

    Την ίδια στιγμή, διατηρεί «ουδέτερη θέση» (neutral) για τις μετοχές των Alpha Bank και Eurobank.

    Παρά την επιστροφή στις κεφαλαιαγορές η περίοδος 2021-22 θα είναι σημαντική για τον περιορισμό του κινδύνου στις ελληνικές τράπεζες, επισημαίνει η τράπεζα εκτιμώντας πως η Εθνική αναμένεται να ξεχωρίσει ως η καλύτερα κεφαλαιοποιημένη στον κλάδο.

    Η συμμετοχή των τραπεζών στον Ηρακλή II και οι κίνδυνοι που απορρέουν από τις πιθανότητες ενεργοποίησης  των DTC, θα καθορίσουν την τελική εικόνα του κλάδου, ενώ  το ενδεχόμενο δημιουργίας μίας «bad bank» μπορεί να προσφέρει μια ακόμη λύση.

    Η αμερικανική τράπεζα εκτιμά ότι οι κεφαλαιακές θέσεις των ελληνικών τραπεζών βελτιώθηκαν έως το 2020, με χαμηλότερο από το αναμενόμενο ενεργητικό με κίνδυνο (RWA) ενώ και τα έκτακτα μέτρα στήριξης βοηθούν στη διατήρηση των δεικτών.



    ΣΧΟΛΙΑ