• Τράπεζες

    IBG: Εγκρίθηκε η πώληση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού – Ποια είναι τα σχέδια του ομίλου Βαρδινογιάννη

    Motor Oil: Στα 156,5 εκατ. ευρώ τα ενοποιημένα EBITDA στο γ΄ τρίμηνο

    Βαρδής Βαρδινογιάννης


    Την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού έλαβε η μεταβίβαση της Επενδυτικής Τράπεζας στην εταιρεία «IREON INVESTMENTS», συμφερόντων του ομίλου Βαρδινογιάννη, στο πλαίσιο της πώλησης της τράπεζας από την τράπεζα Κύπρου. Συγκεκριμένα η έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού αφορά στο α) στο 97,08% του μετοχικού κεφαλαίου της «Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος (IBG)» β) στο 94,52% του μετοχικού κεφαλαίου της «CPB ASSET MANAGEMENT» και στο γ) 100% του μετοχικού κεφαλαίου της «LAIKI FACTORS & FORFAITERS ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ».

    Η έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού ήταν μάλλον μια τυπική υπόθεση, καθώς είναι σαφές η εν λόγω εξαγορά δεν δημιουργεί θέματα ανταγωνισμού, καθώς η IBG είναι μια μικρή τράπεζα με ένα μόλις κατάστημα και ενεργητικό που διαμορφώνεται μόλις στα 180 εκατ. ευρώ περίπου με βάση τα στοιχεία του 2017.

    Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με την έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία είναι καθοριστική για την υλοποίηση των σχεδίων ανάπτυξης που έχει ο νέος μέτοχος για την IBG, αλλά και τα πρόσωπα που θα αποτελέσουν τη διοικητική ομάδα της τράπεζας. Να σημειωθεί ότι η IBG είναι το μοναδικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στην Ελλάδα με τραπεζική και χρηματιστηριακή δραστηριότητα και στους σχεδιασμούς του νέου μετόχου είναι η αύξηση του δικτύου των καταστημάτων στα 20 έως 25, προκειμένου να αποκτήσει ένα κρίσιμο μέγεθος και να απευθυνθεί σε ευρύτερες κατηγορίες πελατών, δηλαδή τόσο σε επιχειρήσεις όσο και σε ιδιώτες. Τη στροφή προς και υπηρεσίες λιανικής πιστοποιεί άλλωστε και η ανάληψη καθηκόντων CEO από τον κ. Δημήτρη Κυπαρίσση.

    Όπως έχει γράψει το mononews ο κ. Κυπαρίσσης είχε διατελέσει Διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνων &Τραπεζικών Προϊόντων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και παλαιότερα Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Millennium Bank και Βοηθός Γενικός Διευθυντής της BankEuropa στην Τουρκία. Είχε συμμετάσχει το 2000 στην ιδρυτική ομάδα της NovaBank, έχοντας προηγουμένως αναλάβει θέσεις ευθύνης στον τομέα καταναλωτικής πίστης στην XiosBank και στην Τράπεζα Πειραιώς.

    Στη Eurobank ο κ. Κυπαρίσσης ήταν υπεύθυνος δικτύου και ήταν ο άνθρωπος που έφερε εις πέρας την αναδιάρθρωση του δικτύου της τράπεζας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οι κινήσεις του Γιάννη Βαρδινογιάννη για την IBG και το γεύμα με τον Γ. Στουρνάρα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο τραπεζίτης – έκπληξη που αναλαβάνει CEO στην IBG

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εγκρίθηκε η απόκτηση της IBG από τη Motor Oil (IREON)



    ΣΧΟΛΙΑ