• Τράπεζες

    Γεωργόπουλος (Τράπεζα Πειραιώς): Πρέπει να πειστούν οι εργαζόμενοι ότι αξίζει η μακροχρόνια αποταμίευση

    • NewsRoom
    Γιώργος Γεωργόπουλος

    Γιώργος Γεωργόπουλος, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς


    O θεσμός των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ) είναι για τον εργαζόμενο ένα αποτελεσματικό εργαλείο μακροχρόνιας αποταμίευσης, ενώ είναι θετικό και για τον εργοδότη, αφού ενισχύει την πιστότητα και τη δέσμευση των εργαζομένων, ανέφερε ο Γιώργος Γεωργόπουλος, ανώτερος γενικός διευθυντής, Group Human Resources της Τράπεζας Πειραιώς, μιλώντας στο 2ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης.

    Ο κ. Γεωργόπουλος επισήμανε ότι τα οφέλη είναι σημαντικά και για το κράτος, καθώς, παρότι φαίνεται να χάνει φορολογικά έσοδα, στην πραγματικότητα με το θεσμό διασφαλίζονται καλύτερες συνταξιοδοτικές απολαβές για τους πολίτες.

    Το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης της Τράπεζας Πειραιώς ιδρύθηκε πρόσφατα και είναι το πρώτο ταμείο επαγγελματικής ασφάλισης στον τραπεζικό κλάδο. Όπως σημείωσε ο κ. Γεωργόπουλος, το προσωπικό της Τράπεζας το αντιλαμβάνεται ως εξαιρετική παροχή, αναγνωρίζοντας ότι η συμμετοχή στο Ταμείο αποτελεί μακροχρόνια αποτελεσματική αποταμίευση για τον εργαζόμενο. «Ο Όμιλος Πειραιώς φροντίζει μακροπρόθεσμα τους ανθρώπους του, καθώς αναγνωρίζει έμπρακτα ότι η δέσμευση τους εξασφαλίζει τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξή του», είπε χαρακτηριστικά.

    «H μεγαλύτερη πρόκληση είναι να πειστούν οι εργαζόμενοι για τα οφέλη της μακροχρόνιας αποταμίευσης, καθώς είναι ανθρώπινο να μας δημιουργεί ανασφάλεια η αποξένωση από τα χρήματά μας», είπε ο κ. Γεωργόπουλος, επισημαίνοντας ότι στην παρούσα φάση των χαμηλών επιτοκίων και με την συντηρητική επενδυτική πολιτική που ακολουθούν τα ΤΕΑ, οι αποδόσεις δεν είναι οι αναμενόμενες.

    Πρέπει να πείσουμε τους εργαζομένους ότι αξίζει η μακροχρόνια αποταμίευση, τόνισε ο επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού της Τράπεζας Πειραιώς και διατύπωσε την πρόταση να ενταχθεί στο θεσμό η δυνατότητα να υπάρχουν διαφορετικές επενδυτικές προσεγγίσεις ώστε να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του εργαζομένου.

    Διαβάστε επίσης:

    Τέσσερα σενάρια για την απομείωση του ποσοστού του Τ.Χ.Σ στην Πειραιώς – Ποια είναι τα δύο σχέδια για την Α.Μ.Κ

    Η «επόμενη ημέρα» της Τράπεζας Πειραιώς: Oι κινήσεις για την μεγάλη μείωση των «κόκκινων» δανείων

    Bloomberg: Εντός Μαρτίου η αύξηση κεφαλαίου 1 δισ. ευρώ της Τρ. Πειραιώς



    ΣΧΟΛΙΑ