• Τράπεζες

    Φωκίων Καραβίας: 3,5 δισ. ευρώ νέα δάνεια στην τριετία από την Eurobank

    Φωκίων Καραβίας, CEO Eurobank

    Φωκίων Καραβίας, CEO Eurobank


    Δύσκολη χρονιά θα είναι το 2023 εκτίμησε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων  Καραβίας   ωστόσο η Ελλάδα θα διατηρηθεί σε θετικό έδαφος και σε τροχιά σύγκλισης με ΕΕ.  O ίδιος δεσμεύτηκε ότι η Τράπεζα του θα χορηγήσει 3,5 δισ. ευρώ νέα δάνεια την ερχόμενη τριετία.

    Μιλώντας σε ενημερωτική συνάντηση της Τράπεζας ανέφερε ότι  το 2022 η ανάπτυξη δεν στηρίχθηκε μόνο στον τουρισμό αλλά και στις επενδύσεις και εξαγωγές.

    Όπως επεσήμανε  το 2022 οι άμεσες ξένες επενδύσεις θα σπάσουν το ρεκόρ του 2021. Το 2023 οι επενδύσεις εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά  15%  δημιουργώντας σημαντικό πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα στην  οικονομία

    Ο ίδιος προσδιόρισε τους πυλώνες στους οποίους μπορεί να στηριχθεί η ανάπτυξη της χώρας, και πιο συγκεκριμένα, οι υποδομές, το real estate, η ενέργεια, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, οι τηλεπικοινωνίες, ο τουρισμός και η μεταποίηση.

    Ο Καραβίας ανέφερε επίσης πως η ΕΕ έχει κάνει λάθος σε επίπεδο ενεργειακής πολιτικής και όπως είπε η τράπεζα από το 2018 σε μελέτη της ανέφερε ότι η Ελλάδα μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντικό ενεργειακό κόμβο και ότι θα έπρεπε να απεξαρτηθεί από φυσικό αέριο Ρωσίας

    Από την πλευρά του ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος  Κώστας Βασιλείου  εκτίμησε ότι το διάστημα 2023-2025 οι συνολικές χρηματοδοτήσεις θα ανέλθουν στα 32 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 24 δισ. από τράπεζες και Ταμείο Ανάκαμψης.  Ειδικότερα η κατανομή θα είναι 5,5 δισ. real estate, 4,5 δισ. τουρισμός, 7 δισ. ενέργεια, 3 δισ. ψηφιακή αναβάθμιση, 4 δισ. βιομηχανία.

    Διαβάστε επίσης

    Φ. Καραβίας (Eurobank): «Η Ευρώπη αμέλησε την ενεργειακή ασφάλεια»



    ΣΧΟΛΙΑ